De Miksers, Blijspel: 'Zusters in zaken', schrijver: Ton Davids

In Partycentrum de Hut werd op vrijdag 12 maart 2010 door de Miksers deze 1e van 4 voorstellingen uitgevoerd.
De andere 3 voorstellingen werden gehouden op zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart.

Korte inhoud:
Het klooster van Moeder Overste en de zusters Agaath, Clara en Francisca is in grote geldnood. Het ziet er zelfs naar uit dat binnen enkele maanden het klooster failliet zal gaan. Aartsbisschop Siemelink, die ieder jaar een weekje in het klooster komt uitrusten, is dan ook van plan het klooster te verkopen. Er zijn zelfs plannen om van het klooster een casino te maken en de zuster elders te plaatsen. De biechtvader en vriend van de zusters, pastor Breukelmans, kan tegen deze snode plannen niks inbrengen en grijpt vervolgens maar weer, stotterend en wel, naar de miswijn.
Dan verschijnt plotseling Guus Jongeneel, oftewel meneer BIL van building investments limitted. Een vrolijke en kordate man die grootse plannen heeft met het klooster. Zijn plannen vinden snel weerklank bij zuster Francisca die enkele cursussen marketing en PR heeft gevolgd. Als dan ook nog Rianne het klooster in vlucht omdat zij achtervolgd wordt door een groep drugsdealers gaat alles heel snel; de plannen van meneer BIL worden uitgewerkt en binnen korte tijd is het klooster een rendabel vakantiepark.
Klooster Parc draait binnen het jaar zeer goed, maar dan wordt er gebeld. Monseigneur Siemelink wil eens langskomen, alsnog dreigen de zaken helemaal mis te gaan. Maar dan komt er hulp van Rianne, zij heeft een stukje gemeenschappelijk verleden met monseigneur Siemelink. Dit lijkt meer dan voldoende om de toekomst van zowel Klooster Parc, de zusters, Rianne, BIL en pastor Breukelmans zeker te stellen.

Rolverdeling:
Moeder Overste wordt gespeeld door Loes van Iersel
Zuster Agaath wordt gespeeld door Marij Vastré
Zuster Clara wordt gespeeld door Els Verhoeven
Aartsbisschop Siemelink wordt gespeeld door Bart van Dal
Pastor Breukelmans wordt gespeeld door Nico Vermeulen
Zuster Francisca wordt gespeeld door Francien van Falier
Projectontwikkelaar Jongeneel wordt gespeeld door Laurens van Hemert
Rianne wordt gespeeld door Ankie Leijten

Uitvoering:
Regie is in handen van Carien van Rooij
Souffleren wordt gedaan door Marjan van Geffen
Grime is in handen van Jo van Dal
Geluid is in handen van Dave van Dal
©2010 Dick Buskermolen