Lintje Menno Engwerda

Vrijdag 24 april 2020 ontving dhr. Menno (M.J.P.) Engwerda (76 jaar) uit Oudheusden, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".

Menno Engwerda is zich al op zeer jonge leeftijd bewust geworden van de maatschappelijke waarde van een vrijwilliger. Als begeleider van een visueel gehandicapte is hij onmisbaar geweest in diens maatschappelijke verkeer. Menno Engwerda is toen ook vrijwilligerswerk voor de Blindenbond St. Odilia, afdeling Haarlem gaan doen. Dit 'klaarstaan voor anderen' markeert het leven van Menno Engwerda. Anno 2020 is hij nog altijd vrijwilliger bij de Vereniging Senioren Heusden, het Collectief Ouderen Vervoer Heusden, de Vereniging Ouderen Vervoer en de bewonerscommissie Castellum.

Vanwege de beperkingen als gevolg van de corona-crisis zijn de kandidaten niet thuis bezocht, maar telefonisch op de hoogte gesteld van hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. De decoratie wordt op een later moment opgespeld.

Foto: Arna Schoemans\Gemeente Heusden