Wilfred en Dilly Mather-van Heist

Wilfred (74) en Dilly (78) Mather-van Heist vierden hen gouden huwelijksjubileum op vrijdag 7 september 2012.
Wilfred is geboren in Sri Lanka. In 1956 vertrok hij naar Engeland om de studie autotechniek te gaan volgen. Op dat moment was Dilly au-pair in Engeland. Zij hebben elkaar ontmoet in een club voor buitenlandse studenten. In Engeland zijn ze getrouwd en kregen daar een zoon Mark en een dochter Lisiane.
Na daar 10 jaar gewoond te hebben zijn ze in 1972 naar Nederland gekomen en in Haarsteeg gaan wonen. Inmiddels hebben ze 6 kleinkinderen, 4 jongens en 2 meisjes. Wilfred heeft als kwaliteitscontroleur gewerkt bij Michelin in Den Bosch. Voor hun trouwen werkte Dilly als verpleegkundige in de psychiatrie.
In 2008 kreeg zij de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau". Zij was o.a. voorzitster van de KBO, mede-oprichtster van Buurthuis De Mand en De Haarstek. Wilfred heeft als hobby oldtimers restaureren en fotograferen. Dilly tuiniert graag. Samen hebben zij Oldtimerclub de Langstraat opgericht, biljarten is ook een gezamenlijke hobby, evenals reizen.

Dilly is 25 dec. 2014 overleden, Wilfred vrijdag 19 juli 2019.


Vrijdag 25 april 2008 ontving Mevr. O.Mather-van Heist (73) uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Dilly Mather is zowel sociaal als maatschappelijk een zeer betrokken en bewogen inwoonster van Haarsteeg.
Zij staat al vele jaren op velerlei gebieden klaar voor haar medemens. Maar ook aan het maatschappelijke leven heeft zij een betekenisvolle bijdrage geleverd in de vorm van het oprichten van een buurthuis met activiteiten voor jong en oud, het oprichten van een gymclub en een oldtimerclub.2008/12 Dick Buskermolen