Erepenning Gemeente Heusden voor Mark Buijs

Donderdag 30 mei 2013. Mark Buijs (44 jaar) ontving tijdens zijn officiële afscheid uit handen van Burgemeester Jan Hamming de erepenning van de gemeente Heusden.
Mark Buijs, die per 1 juni a.s. wordt benoemd als nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel, kreeg de erepenning, de 7e op rij, vanwege de vernieuwende manier waarop hij het wethouderschap heeft ingevuld.
Als wethouder heeft hij mensen en groeperingen samengebracht en samengebonden. Ondanks  tegengestelde belangen wist hij de neuzen dezelfde kant op te richten en zodoende hen tot  samenwerken en bereiken van gedeelde doelen weten te brengen.
Zaken oppakken, sturen en overdragen aan anderen; verantwoordelijkheden delen; anderen “een plekje in de zon” gunnen; bereidheid om buiten de eigen denkwereld te stappen. Dit zijn de zaken die hem tot een vernieuwend bestuurder/leider typeren en waarmee hij zijn wethouderschap naar een hoger niveau heeft getild.
Er is hier sprake van uitzonderlijke en zeer bijzondere verdiensten die de gemeenschap van Heusden ten goede komen/zijn gekomen.

©2013 Dick Buskermolen