Briljanten (65-jarig) Huwelijksjubileum Machiel en Alie van Esch-Karsten, maandag 18 november 2013.

Machiel van Esch (91) en Alie Karsten (90) gaven elkaar het ja-woord in het oude gemeentehuis in Sprang-Capelle.
Machiel is geboren in Kaatsheuvel, maar toen hij 1 jaar oud was, zijn ze verhuisd naar de Winterdijk in Capelle. Alie is opgegroeid in de Heistraat in Capelle. Beide gingen naar de Hervormde Kerk in Capelle, waar ze elkaar regelmatig zagen. Voordat ze in 1948 in het huwelijksbootje stapten hadden ze al 7 jaar verkering. Ze gingen wonen in een verbouwde boerderij tegenover de gereformeerde kerk in de Heistraat. De boer die er woonde was ge´mmigreerd naar Canada. Ze hebben daar 9 jaar gewoond, waarna ze zijn verhuisd naar Waalwijk, waar ze 45 jaar gewoond hebben alvorens tien jaar geleden verhuisd te zijn naar een aanleunwonig. In Waalwijk zijn ook hen 2 kinderen Anita en Kart-Jan geboren.
Machiel heeft eerst als leerlooier gewerkt, waarna hij 28 jaar, tot aan zijn pensioen, gewerkt heeft bij Stahl Vinyl als boekhouder-procuratiehouder.
Alie is tot haar 80e lid geweest van vrouwenvereniging Lydia Besoyen. Momenteel doet zij graag lezen, puzzelen en tv kijken.
Machiel vervulde diverse bestuursfuncties: 25 jaar voorzitter EHBO, voorzitter HNC (tegenwoordig Sportclub Capelle), 25 jaar kerkvoogd, jaren voorzitter Rode Kruis en bestuurslid Schakelring etc.
Op 18 maart 1994 is hij onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kregen 6 kleinkinderen.


Onderstaande foto van Nico Kraak (95) en Sientje Kraak-Karsten (93) uit Sprang-Capelle. Sientje is de zus van Alie.
Zij waren 70 jaar getrouwd op maandag 14 oktobber 2013.

ę2013 Dick Buskermolen