Koninklijke onderscheidingen 2013: Henk Mommersteeg en Jan Persoon

Vrijdag 26 april 2013 ontving Dhr. H.A.C. (Henk) Mommersteeg uit Vlijmen (73 jaar) uit handen van Burgemeester Jan Hammming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

Bestuursverantwoordelijkheden niet uit de weg gaande, is Henk Mommersteeg een vrijwilliger die de handen uit de mouw steekt. Hij doet alle voorkomende vrijwilligerswerkzaamheden die nodig zijn om een evenement (sportief, (re)creatief en cultureel) tot een geslaagd evenement te maken. Kreatief Na 60, de Werkgroep Nationale Feestdagen Vlijmen, een veteranensportclub, de toneelvereniging De Miksers, de KVO, de Langstraatse Schuttersbond en de Onze Lieve Vrouw Schuts Vlijmen zijn verenigingen waar hij altijd voor in de weer is.


Vrijdag 26 april 2013 ontving Dhr. J.M. (Jan) Persoon uit Vlijmen (61 jaar) uit handen van Burgemeester Jan Hammming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

De heer Persoon is een vrijgevestigd psychiater wiens professionaliteit (werk als psychiater met asielzoekersproblematiek als specialisme) doorloopt in vrijwillig maatschappelijke dienstverlening. Hij staat 24x7 uur klaar voor zijn cliŽnten, deels professioneel als psychiater maar grotendeels als vrijwilliger die hen helpt in hun weg te vinden in hun moeilijke leven. Hij helpt hen zowel in Nederland met hand- en spandiensten, als Ė bij terugzending Ė in het land van herkomst. Dit laatste doet hij bijvoorbeeld door hier in Nederland inzamelingen van goederen te houden. Deze goederen stuurt hij dan aan hen toe waardoor deze mensen dan met de Nederlandse goederen, zoals naaimachines en gereedschap, weer een nieuw bestaan kunnen opbouwen.

©2013 Dick Buskermolen