Koninklijke onderscheidingen 2010: Gerda Verspuij, Sjaan Pijnenborgh en Leny van der Sanden

Donderdag 29 april 2010 ontving Mevrouw G.G.Verspuij-Bonouvrié (66 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Mevrouw Gerda Verspuij zet zich al enige decennia in voor de hulpbehoevende medemens. Zij doet dat als bestuurder en vrijwilligster van de Vlijmense Stichting Graag Gedaan. Ook is zij actief bij de lokale afdeling van De Zonnebloem. Daarnaast heeft zij zich ruim tien jaar ingezet als begeleidster van een club slechtzienden en was ze gastvrouw in het zorgcentrum St. Janshof, beide in Vlijmen.


Donderdag 29 april 2010 ontving Dhr. J. Pijnenborgh (76 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Ruim 35 jaar is de heer Sjaak Pijnenborgh actief betrokken bij het gilde St. Barbara in Vlijmen. Hij was er zowel regent als vrijwilliger. In beide gevallen kon en kan er altijd een beroep op hem worden gedaan.
Daarnaast zet hij zich ook in het maatschappelijk leven als vrijwilliger in. Zo is hij bijvoorbeeld actief in het verzorgingstehuis St. Janshof en bij de parochie en Kerk St. Jansgeboorte, beide in Vlijmen.


Donderdag 29 april 2010 ontving Mevrouw H.H.M. van der Sanden-van Buul (71), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Meer dan dertig jaren is mevrouw Leny van der Sanden betrokken geweest bij creativiteitscentrum ‘t Stuurhuis in Vlijmen, een vrijwilligersactiviteit die zij in 2006 heeft neergelegd. Daarnaast is mevrouw Van der Sanden actief voor buurtvereniging De Kwikkert in Vlijmen en bij de Stichting Lilianefonds.
Sinds 2007 is mevrouw Van der Sanden vrijwilligster bij de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg in ‘s-Hertogenbosch. Samen met anderen biedt zij terminaal zieke mensen de mogelijkheid om de laatste dagen/weken thuis in hun vertrouwde omgeving te verblijven.

©2010 Dick Buskermolen