Koninklijke onderscheidingen 2010: Tiny Kool, Maja Duijster en Herma Janssen

Donderdag 29 april 2010 ontving Mevrouw H.A.M. Kool uit Oudheusden (64 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Mevrouw Tiny Kool zet zich al meer dan vier decennia in voor het carnaval in Wallepoepersland, de carnavaleske benaming voor Heusden en Oudheusden. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het jeugdcarnaval, maar ook bij de organisatie van de seniorenmiddag biedt zij een helpende hand. Ook is mevrouw Kool een enthousiaste vrijwilligster bij de voetbalvereniging S.V. Heusden, waar zij de voetbalkantine beheert.


Donderdag 29 april 2010 ontving Mevrouw M.P Duijster uit Oudheusden (59 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Bijna dertig jaar is mevrouw Maja Duijster zeer actief betrokken geweest bij de kindervakantiespelen in Oudheusden. Deze taak heeft zij in 2009 neergelegd. Daarmee is zij echter niet “met pensioen” gegaan, want sinds 1993 is zij druk met het begeleiden van gezinnen die als vluchtelingen naar Nederland/Heusden zijn gekomen.


Donderdag 29 april 2010 ontving Mevrouw H.M.M.Janssen-Geurts uit Oudheusden (64 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Mevrouw Herma Janssen-Geurts is ruim dertig jaren als vrijwilligster bestuurlijk en anderszins actief op diverse maatschappelijke vlakken: sport (SHJ–Drunen), kerk (Lambertuskerk Drunen) en zorg voor ouderen (Tafeltje Dekje Drunen/St. Antonius Heusden/De Zonnebloem).

©2010 Dick Buskermolen