Lintjes 2015 Betsie van der Lee, Jan Verhoeven en Gerard Vermeer

Vrijdag 24 april 2015 ontving Mevrouw E.A.M. (Betsie) van der Lee-van Stiphout (75) uit Elshout uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Mevrouw Van der Lee staat haar gehele leven al klaar voor de medemens. Meestal op de achtergrond, maar daardoor niet minder dan welke andere vrijwilliger ook. Vrijwilligerswerk dat zij doet of gedaan heeft: instructrice en begeleidster bij senioren zwemmen, gymjuffrouw, voorzitter seniorenzangkoor Zingen is Leven, gastvrouw en leidster bij de koersbal- en spelmiddagen, gastvrouw seniorensoos Dín Elshof, medeorganisator van kienmiddagen, voorzitter senioren acteergroep De Optimisten, begeleider Rik- en Jokeravonden, activiteitencommissie KBO-Elshout, vrijwilligster Zomerschool.


Vrijdag 24 april 2015 ontving Dhr. J.W.M. (Jan) Verhoeven (73) uit Drunen uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Naast vrijwilliger bij woonzorgcentrum Eikendonk in Waalwijk, is de heer Verhoeven vooral als vrijwilliger actief in Elshout. In het verleden bij de voetbalvereniging SC Elshout, anno 2015 bij de RK Kerk en de Stichting voor Ouderen/seniorensociŽteit Dín Elshof. Bij Dín Elshof heeft de heer Verhoeven als secretaris zitting in het bestuur, maar doet hij ook enorm veel vrijwilligerswerk. Zo organiseert hij Jeu de Boules toernooien, voert de verhuuradministratie van de ruimten aan derden, beheert de bibliotheek, coŲrdineert hij het wekelijkse activiteitenprogramma en de daarbij behorende bezetting van gastdames en -heren ťn vervult op maandagmiddag samen met zijn vrouw ook zelf de rol van gastheer.


Vrijdag 24 april 2015 ontving Dhr. G.A.M.J.(Gerard) Vermeer (71) uit Elshout uit handen van uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Na zijn pensionering is de heer Vermeer teruggekeerd naar zijn geboortegrond Elshout en is zich daar als vrijwilliger gaan inzetten voor de samenleving. Zo is hij vrijwilliger geworden bij de Bridgeclub Drunen, seniorensoos Dín Elshof, de RK Kerk, de Jeu de Boules club en de KBO afdeling Elshout.

Jan Verhoeven

Betsie van der Lee

Gerard Vermeer

©2015 Dick Buskermolen