Koninklijke onderscheiding Legs Boelen

Donderdag 30 juni 2011 ontving Dhr. L.C.A.M. Boelen uit Nieuwkuijk (60 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Legs Boelen uit Nieuwkuijk ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn betekenisvolle bijdrage aan de kunstzinnige vorming van gedetineerden in Nederland én in Europa. Burgemeester Henk Willems van de gemeente Heusden reikte de onderscheiding in de penitentiaire inrichting in Vught uit.
Legs Boelen is sinds 1976 werkzaam als docent Kunstzinnige Vorming in de penitentiaire inrichting in Vught. Hij leert er gedetineerden met creatieve middelen hun gevoelens te uiten en hun talenten te ontwikkelen. Legs Boelen heeft een methode/leerplan ontwikkeld voor Kunstzinnige Vorming in penitentiaire inrichtingen. Dit leerplan is leidraad geworden voor alle docenten Kunstzinnige Vorming in penitentiaire inrichtingen.
Daarnaast heeft hij met het organiseren en bijdragen aan exposities er aan bijgedragen dat de Nederlandse samenleving – maar ook die in het buitenland – kennis kan maken met het werk, de emoties en de belevingswereld van gedetineerden.

©2011 Dick Buskermolen