Lambertusschool, diversen

Donderdag 30 mei 2013. Lambertusschool. Overhandiging cheque aan Rob van de Coevering door Teun en Maud Neggers. Opbrengst flessenactie januari t/m mei


Vrijdag 12 april 2013. Alpe d'HuZes spektakel op de Lambertusschool.
E.e.a. als gevolg van de actie die Maud (9) en Teun (6) Neggers hebben gestart.
Rob van de Coevering fietste de hele dag met de kinderen "de berg op". Want Total fit uit Vlijmen zette deze dag 10 bodybikes (spinningfietsen) en een beamer op school neer, om virtueel met de hele school de Alpe d'Huez op te fietsen.
Er was ook de hele dag een instructrice van Total Fit aanwezig. Hans Kok zorgde ervoor dat de kinderen op gekker fietsen zoals hobbelfietsen en een kleine minibike een parcours konden afleggen. Emte Vlijmen ondersteunde de kinderen met een gezonde snack en dranken. De Hut zorgde voor een lunch voor alle vrijwilligers en leerkrachten.

Vanuit alle kernen van Heusden steunen de mensen de actie die Maud en Teun zijn gestart. De Lambertusschool doet mee omdat ze het dit jaar hebben over beweging en gezonde voeding. Dat sluit mooi aan op het eerste aanbod dat Maud en Teun hadden van Rob van de Coevering, die voor hen pappa en voor Robs eigen broer die 10 jaar geleden overleden is en voor al die anderen, op 6 juni de alpe d'HuZes wil fietsen.

Teun en Maud Neggers uit Haarsteeg zamelen lege statiegeldflessen in. Voor hun papa die kanker heeft. Zij geven al het statiegeld dat opgehaald wordt aan Rob van de Coevering die op 6 juni de Alp d’Huzes gaat fietsen voor zijn overleden broer, voor de papa van Teun en Maud en voor al die anderen.
“Rob van de Coevering belde onze papa, dat hij de Alp d’Huzes gaat fietsen voor zijn broer en hij vroeg of hij ook voor onze papa mocht gaan fietsen”, vertelt Maud. “Ik vroeg wat hij dan ging doen en wat een donatie is. Toen wilden Teun en ik helpen geld in te zamelen. Wij wilden met een kraampje op straat staan om spulletjes te verkopen, maar mama vond dat niet veilig, met het geld.”
Moeder Mariëlle vult aan: “Dat aanbod van Rob raakte ons emotioneel, maar dat onze kinderen óók iets willen doen is helemáál fantastisch. Samen met Maud en Teun ben ik naar school gegaan, de Lambertusschool in Haarsteeg, en hebben we gebrainstormd over wat kinderen kunnen doen.”
Dan gaat Teun verder: “Met mijn juf Jolande bedachten we om lege flessen op te halen en binnen een dag deed de hele school mee! Thuis hebben we een briefje gemaakt en we zijn naar alle klassen gegaan om te vertellen waarom we dit doen.” Maud: “De klassen waren zó stil! En sommige klassen begonnen zomaar voor ons te klappen.” Teun gaat weer verder: “Daarna hebben we met papa kliko’s gemaakt waar de flessen in kunnen en grote standaards waar je op kunt zien hoeveel we al hebben opgehaald.”
“Alle steun doet ons zo goed, het geeft ons kracht”, vertelt mama, “maar duidelijk moet zijn dat dit niet alleen voor ons is. Tegenwoordig heeft iedereen wel met kanker te maken en daarom stimuleren we ieder kind op school dit op te dragen aan iemand die kanker heeft, die eraan is overleden of die het overwonnen heeft. Ieder voor z’n eigen mensen, net zoals Teun en Maud dat doen voor hun papa.”
Maud: “Ik hoop dat elke fles iemand kan helpen voor onderzoek en medicijnen.” Teun: “Ik denk dat iedere fles mijn papa een klein beetje beter kan maken.”

Teun Neggers en Rob van de Coevering
Op de achtergrong de tekening gemaakt door Johan Hamers.

©2013 Dick Buskermolen