Lambertusschool, groep 7 naar Ajax-AZ

Donderdagmiddag 19 januari 2012 stond het belangrijke bekerduel Ajax - AZ op het programma. De wedstrijd werd 21 december 2011 gestaakt, omdat een Ajax-supporter AZ-keeper Esteban aanviel. De wedstrijd zou eigenlijk in een lege Arena worden gespeeld, maar op initiatief van de Amsterdamse club mochten nu alleen kinderen de clubs aanmoedigen.
Wel 20.000 kinderen gingen donderdag naar de Amsterdam Arena. Alle scholen en verenigingen die naar de wedstrijd kwamen hadden van Ajax een speciaal lespakket gekregen. Daarin leren kinderen hoe ze zich moeten gedragen tijdens een voetbalwedstrijd.

Jolande Paardekooper, leerkracht op de Lambertusschool in Haarsteeg, had een les over je eigen mening vormen en de mening van anderen respecteren. Daar vloeide het idee uit voort om de kinderen van groep 7 aan te melden voor de wedstrijd Ajax-AZ. Van alle Scala basisscholen in de gemeente Heusden is de St. Lambertusschool als enige uitgeloot. Ajax stelde als eis dat voor elke 6 leerlingen er 1 begeleider aanwezig moest zijn. Er waren zoveel vrijwilligers onder de ouders te vinden, dat er geloot moest worden. Er gingen 43 kinderen mee en 8 begeleiders, waarvan 3 leraren en 5 ouders. Dankzij een financiŽle bijdrage van de ouders kon er een touringcarbus gehuurd worden.
De wedstrijd begon om 14:30 maar van tevoren was er voor de kinderen een voorprogramma over normen en waarden.