Zondag 18 september 2011, LLadies Ride, deel 1.

Wat is Leontien Ladies Ride ?

Een fietstoertocht voor vrouwen van alle leeftijden. Je kunt meerijden op iedere fiets die je maar kunt bedenken en er is geen competitie-element. Het gaat er vooral om dat je een sportieve en gezellige dag beleeft met vriendinnen of collega’s.
Hoe is het idee ontstaan? Leontien Zijlaard-van Moorsel wilde na haar actieve sportcarrière graag mensen aan het bewegen krijgen. Vooral vrouwen natuurlijk, want die hebben niet zoveel ‘eigen’ evenementen. Op Leontien Ladies Ride zul je ervaren dat bewegen en leuke dingen doen gemakkelijk samen kunnen gaan.
Je kunt Leontien Ladies Ride zo uitdagend maken als je zelf wilt. Ervaren fietsers kunnen kiezen voor de lange uitgave van 65 kilometer. Wanneer je niet zoveel op de fiets zit, is het mogelijk om voor de 35 kilometervariant te kiezen. Vooraf hoef je overigens niet aan te geven voor welke afstand je kiest. Dit bepaal je op de dag zelf.
De startplaats is daarbij ook altijd de plek waar je finisht, dus een auto hoeft niet verplaatst te worden.
Vanaf 8:30 kun je het Leontien Ladies Ride T-shirt ophalen op het startplein. De start is rond 10:30. Dan vertrekt de eerste groep, want er wordt gestart in blokken. Ben je dus iets later, geen stress, we houden geen wedstrijd. Hoewel we met een grote groep de startplaats uitfietsen, is er binnen een paar kilometer al genoeg ruimte op de wegen en verspreid het deelnemersveld zich over het parkoers in kleine groepen. Halverwege de tocht is een rustpunt, waar alle deelneemsters een lunch krijgen aangeboden. Nadat het merendeel van de dames is gefinisht is er een slotfeest op het plein, met optredens van artiesten.

De zevende editie van de Ladies Ride, ten bate van Pink Ribbon,  ging dit jaar voor een groot deel door de gemeente Heusden.
De korte route maakte een lus door de Loonse en Drunense Duinen, de lange route deed een groot aantal van de kernen aan.
In de Poort van Heusden te Nieuwkuijk werd rond 13.00 uur geluncht.
Zo'n 5000 in het roze gehulde dames fietsten via Nieuwkuijk, Drunen, Elshout, Oudheusden, Hedikhuizen en de Vesting, om daarna via de dijkjes en de Loonse en Drunense Duinen weer terug te keren naar 's-Hertogenbosch.

©2011 Dick Buskermolen