Premiere Lacrimavi, film van Megje Wurpel, deel 1.

Dinsdag 2 oktober 2012. In theater De Voorste Venne in Drunen was dinsdag 2 oktober de première en enige vertoning van de dramafilm Lacrimavi. De film over een terminaal ziek meisje werd drie jaar geleden geschreven door Megje Wurpel uit Vlijmen. Zij was toen 16 jaar oud. De hoofdrol wordt gespeeld door Suzan Stouthart uit Nieuwkuijk. Een jaar later werd de film zonder budget in een week opgenomen.
Megje organiseerde een filmkamp voor een groep van 22 jongeren, in leeftijd variërend van 10 tot 26 jaar. De groep nam in één week de film op. Ze acteerden, verzorgden zelf het camerawerk en deden daarnaast hun corveetaken tijdens het kamp. Sophia Brouwer, destijds 26 jaar, had de regie. In de film spelen 8 volwassenen mee en zo'n 60 figuranten. De beelden van toen heeft Megje zelf gemonteerd tot een heuse film van 96 minuten, die dinsdagavond 2 oktober om 19 uur in première ging (tevens de enige vertoning) in de theaterzaal van de Voorste Venne te Drunen. Ongeveer 130 bezoekers mochten worden verwelkomd.
De film heet "Lacrimavi", wat latijn is voor: "ik heb gehuild".
Het is een no-budget film die op diverse locaties in de omgeving is opgenomen, zoals het Carolus Ziekenhuis, kerk De Goddelijke Voorzienigheid te Vlijmen, d'Oultremontcollege, Eugène Kramer Uitvaartverzorging, Bloemboetiek D.Bragt uit Den Bosch en schoonheidsspecialiste Sabina Vadan uit Vlijmen.

Sophia Brouwer, Suzan Stouthart, Tina Igel en Megje Wurpel.

Suzan Stouthart en Megje Wurpel©2012 Dick Buskermolen