Vrijdag 17 april 2009, tentoonstelling 'Open Huis bij Kreaktief Na 60".

Vrijdag om 13.30 uur werd de veertiende editie van de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Will Dijkstra in buurthuis De Stulp in Drunen. Adrie van Kessel heeft zich voor de elfde keer bemoeid met de organisatie. "Maar de volgende keer verdeel ik de rollen, want ik merk wel dat het steeds zwaarder wordt", vertelde de 77-jarige Vlijmenaar.
Om het jaar vertonen meer dan dertig amateurkunstenaars en verzamelaars van zestig jaar en ouder hun werk. Ditmaal konden bezoekers zich naast de plaatselijke kunst ook vergapen aan een miniatuurkermis uit Vught en een modelspoorbaan uit Den Bosch.
Over het aantal bezoekers maakte de organisator zich geen zorgen, de vorige edities van de tentoonstelling trokken regelmatig een hoge opkomst. "We hebben goede en slechte tijden gekend, vroeger kwamen de ouderenverenigingen zelfs met bussen tegelijk. Tegenwoordig hebben we over drie dagen gemiddeld twee- tot drieduizend bezoekers", zegt Adrie.
Het organiseren van verschillende evenementen vergt heel wat tijd en moeite, ook voor de Vlijmenaar: "Maar zolang ik het nog kan, stop ik niet. Dit is namelijk mijn enige hobby". Zijn vrouw Ger zal wel blij zijn wanneer hij wat werk laat liggen. "Ik neem al regelmatig wat mee naar huis, anders krijg ik ruzie omdat ik te weinig thuis ben", grapt de 77-jarige organisator.
Vrijdag was het publiek van 14.30 tot 17.00 uur welkom in De Stulp Drunen. Zaterdag waren de deuren van 13.00 tot 17.00 uur geopend en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De entree voor de tentoonstelling was gratis.

Dhr. Cees van Loon, van Stichting "Sphinx"

Wethouder Will Dijkstra opent de tentoonstelling door het verbinden van stekkers, waardoor de kermis in beweging komt, zie hieronder.

2009 Dick Buskermolen