Div. onderwerpen, deel 2.

Vrijdag 27 mei 2011. Uitstapje vrijwilligers De Korf

Dorus van de Broek uit Haarsteeg


Vrijdag 18 maart 2011. Voorbereidingen voor de eerste Schouder aan Schouder samenkomst.


Dinsdag 22 februari 2011. Interreligieus overleg.

Het doel van dit Interreligieus Overleg is, dat zij elkaar, als mensen van verschillende kerken en culturen, beter leren kennen, door elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Daardoor hopen zij in de samenleving een opbouwende en vredelievende rol te kunnen spelen, de verbindende rol van religies te versterken, en de scheidende werking te kunnen voorkomen.

vlnr.: Gerrit Nooijen, beheerder van de Korf, Emir Mahic, de leider van de Bosnische Moslimgemeenschap, Winanda de Vroe en Henk van Tilburg , predikanten van de Protestantse Gemeente Vlijmen-Hedikhuizen en Pastoor Jesudoss Rajamanickam van de Katholieke kerk in Vlijmen

Predikant Henk van Tilburg vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als predikant.

Enkele jaren geleden, op 29 november 2008, kreeg - na een druk bezochte kerkdienst in de Hervormde Kerk -de met emiraat gaande dominee Henk van Tilburg door burgemeester Rombouts van Den Bosch de versierselen opgespeld behorend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. De toen 65-jarige Van Tilburg die, na Zwolle, Brussel en Zeewolde, 15 jaar de Bossche protestante gemeente was voorgegaan, ontving de koninklijke erkenning, zoals burgemeester Rombouts het aangaf, voornamelijk voor zijn vrijwilligerswerk voor de vluchtelingen, voor de bewoners van het Inloopschip, als ondersteuner van de AIDS-buggie en aidspatiŽnten, voor de nazorg van ex-gedetineerden, vanwege zijn gevangenis- en straatpastoraat, het buurtwerk in Boschveld en als voorzitter van het studentenpastoraat en de Taakgroep Kerk & Schip.


Zaterdag 19 februari 2011. Burgemeester Osman Suljic van Srebrenica kwam een bezoek brengen aan de Bosnische gemeenschap.

©2011 Dick Buskermolen