Zondag 25 januari 2009. Korendag 2009 in Cultureel Centrum De Voorste Venne.

Tijdens deze Korendag boden de deelnemende koren weer een scala aan muzieksoorten. De optredens liepen in elkaar over en duurden ieder ca. 25 minuten.
Seniorenkoor Waalwijk. De leden van deze groep zijn allemaal 60 jaar of ouder. Ze hebben allemaal één passie: zingen!
Gemengd koor Albateso uit Haarsteeg. De naam van dit koor is erg origineel bedacht door de eerste 2 letters van de stemsoorten achter elkaar te plaatsen. ALten, BAssen, TEnoren en SOpranen. Hierdoor is het tegelijk duidelijk dat het koor mooie meerstemmige en eigentijdse liederen brengt.
Gemengd koor Confetti uit Elshout, is een supergezellig koor, dat in 2005 is opgericht en uit veertig zingende dames en heren bestaat. Confetti brengt onder begeleiding van een enthousiast combo populaire muziek uit de laatste decennia, zoals Mama Mia en de Pastorale.
Liedertafel Oefening en Vermaak uit Waalwijk is opgericht in 1860 en is daarmee één van de oudste zangverenigingen van ons land. Het koor telt momenteel 71 actieve leden waarvan 40 dames en 31 heren. Het repertoire bestaat uit een grote variëteit aan muziek waaronder opera, operette, kerstmuziek en verder alle muziek die qua cultureel niveau beantwoordt aan de doelstelling: ‘het brengen van goede concerten’.
Theaterzanggroep The Longstreet Singers uit Waalwijk bestaat dit jaar 15 jaar en gaf op de Korendag een voorproefje van hun jubileumshow ‘ZAP!’ De voorstellingen zijn te bezoeken op 20 en 21 maart 2009 in theater De Leest in Waalwijk. Als gasten tijdens deze show zijn o.a. De Notenkrakers en enkele leden van OOG te bewonderen. Theater van de bovenste plank!
Gemengd koor Convocare uit Vlijmen viert dit jaar ook haar 15 jarig bestaan. In november staat daarom een speciaal concert op stapel. De liederen waar zij zich prima bij thuis voelen vinden we in de licht klassieke en musicalsfeer.
Heusdens Mannenkoor. Het uit 65 mannen bestaand koor voelt zich prima thuis in diverse genres. Met nummers als het ‘Wolgalied’ en ‘You never walk alone’ voerde de groep de bezoekers mee op een afwisselende en zeer muzikale reis.

Bovenstaand 2x Seniorenkoor Waalwijk

Bovenstaand Gemengd Koor Albateso, Haarsteeg

Bovenstaand Gemengd Koor Confetti, Elshout

Bovenstaand Liedertafel Oefening en Vermaak, Waalwijk

Bovenstaand Theatergroep The Longstreet Singers, Waalwijk

Gemengd Koor Convocare, Vlijmen

Tot slot het Heusdens Mannenkoor.

©2009 Dick Buskermolen