Maandag 17 oktober 2011, Kick-Off, deel 1.

Kunst en Cultuur moet je ervaren, moet je voelen, moet je doen

Oktober staat niet alleen voor het begin van het nieuwe schooljaar, maar ook voor de start van het nieuwe CKV-jaar. Waarom zou je hier dan niets mee doen? Dat dachten Caroline Coppens, Wiesje Weenink –docenten van het d'Oultremontcollege– en Annelies Swarts coördinator cultuureducatie van Trefpunt Heusden. Het nieuwe schooljaar biedt volop nieuwe mogelijkheden, net als in de wereld van kunst en cultuur.

Tijdens de Kick Off (voorheen ‘kickoff!’on toer) op 17 oktober, fietsen de 330 vierdejaarsleerlingen van het d'Oultremontcollege door de gemeente naar unieke locaties; De Voorste Venne, Utopia, Roze Kasteel, atelier Fellenoord, oude Bolster-Mavo, Brugzaal, de gemeente werf, Centrum voor de kunsten de Aleph en bibliotheek Vlijmen. Op deze manier ervaren de leerlingen kunst en cultuur op een ultieme manier.

Aanbieders van workshops zijn: Centrum voor de kunsten de Aleph , Musicclinic, Thomas van Vliet Expressie, Tackenvogel, Atelier Fellenoord, Bibliotheek Heusden, Muziek-Idee, BIKcollectief, Marianne Peijnenburgh.

©2011 Dick Buskermolen