Onderscheiding Jan van Hooft

Zaterdag 11 juni 2022 ontving Dhr. Jan van Hooft uit Drunen,áuit handen van burgemeester Willemijn van Hees, de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".
Jan van Hooft is al meer dan 30 jaren een vrijwilliger waar voetbalclub RKDVC op kan bouwen. Jan is uitgegroeid van leider/trainer naar wedstrijdco÷rdinator van de regiocompetitie (de zgn. Onderlingen) voor kinderen tot 9 jaar en jeugdbestuurslid van de vereniging. In deze jaren heeft hij zich met name ingezet voor de jongste jeugd, zodat die groep veel plezier beleeft aan het voetbalspel. Daarnaast verhoogt hij deze vreugde door het mede organiseren van het Sinterklaasfeest. Momenteel traint hij kinderen van ouders die in hun jeugd ook training van hem hebben gehad! De gemeente Heusden kent 8 voetbalverenigingen, waarvan RKDVC uit Drunen met ruim 1100 leden een van de grootste is. Van dit ledenaantal voetballen ruim 650 leden bij de jeugd- en pupillenafdeling.
Achter de organisatie van RKDVC staat een groep van vrijwilligers die de club 'groot' houdt. Jan van Hooft is een zeer trouwe vrijwilliger die al sinds 1988 voor de club werkt. Zijn 'specialiteit' daarbij is het werken met de pupillen; als trainer en leider, maar ook als organisator van de Onderlingen (een pupillencompetitie tussen 3 voetbalclubs). Jan wordt gewaardeerd door het bestuur en de medevrijwilligers, maar vooral ook door de ouders en hun kinderen!
De decoratie vond plaats tijdens het jaarlijkse 'Vader en Moeder-toernooi' van RKDVC. Dit toernooi wordt speciaal voor de pupillen en de jeugd georganiseerd, waarbij zij dan hun ouders als tegenstanders treffen.

Foto: Arna Schoemans