Onderscheiding Janny Kuijs-van Gelderen

Zaterdag 2 juli 2022 ontving Mevr. Janny Kuijs-van Gelderen (67 jaar) uit Vlijmen, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees, de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".

Redenen van onderscheiding:
Janny Kuijs is al minimaal 16 jaar als vrijwilliger betrokken bij de truckersdag, die wordt georganiseerd door de Stichting En Route. Zij was betrokken bij de organisatie, benaderde potentiële deelnemers (de zgn. VIP’s) hielp mee voor een vlekkeloos verloop van de dag, inclusief persoonlijke verzorging van de VIPS, de feestavond etc.
In 1992 kwam Janny via haar zoon Patrick in aanraking met VOGG ‘Het Zorgenkind’ in Vlijmen en zette zich al snel in als vrijwilliger.
De VOGG Het Zorgenkind heeft in de loop van de jaren verscheidene statutaire wijzigingen en naamsverandering ondergaan en uiteindelijk was Janny medeoprichter van een zelfstandige Stichting, genaamd Eigen-Wijs, die in 2010 het levenslicht zag.
Als mede initiatiefnemer van deze stichting heeft Janny bij de totstandkoming van Eigen-Wijs bestuursverantwoordelijkheid op zich genomen en was zij sinds dat moment penningmeester.
Naast de gebruikelijke bestuurstaken en - verantwoordelijkheden bleef zij ook de onvermoeibare vrijwilligster. In de loop der jaren groeide zij uit tot een alwetende steunpilaar, ‘de moeder van de club’.  Zij zorgde er voor dat alles op rolletjes liep tijdens de vele activiteiten en festiviteiten.  De decoratie vond plaats tijdens de receptie die vanwege het afscheid van Janny Kuijs-van Gelderen door de Stichting Eigen Wijs werd georganiseerd, waarbij bestuursleden en vrijwilligers genodigd waren.

Foto: Arna Schoemans