Diamanten (60 jaar) en Briljanten (65 jaar) huwelijksjubileum Jacques en Willy Peskens-Jansen, dinsdag 18 maart 2014 en maandag 18 maart 2019

Maandag 18 maart 2019. Jacq en Willy vierden hun 65-jarig huwelijksjibileum een dag eerder, op zondag 17 maart 2019.


Dinsdag 18 maart 2014. Diamanten huwelijksjubileum Jacques en Willy Peskens.

Jacques Peskens (86) is in 1953 vanuit Utrecht naar Brabant verhuisd wegens zijn betrekking bij Lips Scheepsschroeven. Hij was daar een van de eerste vertegenwoordigers Buitenland. Hij heeft een korte tijd in pension gezeten in Elshout, totdat hun ‘Lips-woning’ opgeleverd werd. Ook zijn vrouw kwam uit Utrecht. Samen startten zij hun gezin in Vlijmen en kregen 3 dochters en 1 zoon.
In 1969 verhuisden zij naar Drunen. Inmiddels had Jacques van zijn hobby (auto’s!) zijn beroep gemaakt. In plaats van scheepsschroeven ging hij auto’s verkopen. Hij was een befaamd rallyrijder en heeft menig autoband versleten met zijn hobby.
Hij is nog steeds zeer actief en schroomt niet om op zijn leeftijd nog ‘even’ naar het zuiden van Spanje te rijden. Hij is het oudste lid van jeu de boules vereniging Bâtard in Drunen waarvoor hij de PR verzorgt. De PC is voor hem niet onbekend en zelfs doet hij aan Facebook! Mentaal is hij nog heel erg fit. Ook is hij geen onverdienstelijk schilder; hij schildert portretten en stillevens.
Willy Peskens–Jansen (82) heeft uiteraard voor haar gezin en huishouden gezorgd. Want dat was toen zo. Voor haar huwelijk was zij cheffin in een winkel waar dure porseleinen serviezen werden verkocht. Zij heeft het altijd jammer gevonden dat getrouwde vrouwen destijds niet geacht werden om te werken… Haar gezichtsvermogen is altijd een probleem geweest. De laatste tijd verslechtert dit erg, waardoor zij erg beperkt is. Handwerken kan zij helaas niet meer. Lezen, haar grootste hobby, gaat steeds moeizamer met behulp van grote letter-boeken en een loep. Wel geniet zij nog heel erg van de bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen, waarvan het overgrote deel dicht in de buurt woont.

©2014/19 Dick Buskermolen