Gouden en Diamanten Huwelijksjubileum Mari en Truus IJpelaar-de Wit, 10 september 2007/17

Zondag 10 september 2017. Diamanten huw. jubileum Mari (90) en Truus (86) IJpelaar.


Mari heeft Truus leren kennen in november 1944, toen Drunen net was bevrijd. Ze kwamen met de mensen uit de buurt bij elkaar in de Boerenbond om te dansen. Daar leerde Mari de broers Harrie en Bert de Wit kennen, allen 17 jaar, broers van Truus, die toen 13 jaar was.
Mari kwam vaak bij fam. de Wit in de Wachtpost. Mari en Truus waren lid van zangvereniging Cantabilé. De dirigent heeft hen een keer samen aan een tafeltje gezet, dat was 5 jaar later. Vanaf dat moment zijn ze steeds meer naar elkaar toegegroeid. Nog 5 jaar later trouwden ze.
Mari werd na 8 jaar werken bij Lemi Luxe Lederwaren in Drunen bedrijfsleider. Na 40 jaar ontving hij een koninklijke onderscheiding.
Als hobby maakt hij miniatuurtasjes. En hij brengt het ouderenblad ONS rond. Hij is al meer dan 60 jaar Gregoriaans koorzanger. Twintig jaar lang, tot 2000, organiseerde hij met een vriend Ceciliafeesten. Ze schreven humoristische liedjes en droegen die voor. Ook daarna bleef hij liedjes schrijven.
Truus leerde kleding maken bij Sjo van Vught, later was ze een gediplomeerd coupeuse. Ze zorgde voor het huishouden van haar ouders en in tijden van ziekte voor andere familieleden. Later bezocht ze zieken voor De Zonnebloem en collecteerde voor de Kankerbestrijding.
Ze kregen 2 dochters (Dorret en Anja), 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Mari is woensdag 31 oktober 2018 overleden.


Gouden huw. jubileum 2007

Bovenstaande 2 foto's 13 december 2007 Partycentrum Wijnand van Delft, toespraak gemeente Gouden Echtparen.

©2007/17 Dick Buskermolen