Heusdens Mannenkoor

Jubilea bij Heusdens Mannenkoor

Op maandag 23 maart 2015 werd de Algemene Ledenvergadering van het Heusdens Mannenkoor in de Open Hof te Heusden onderbroken voor de officiële huldiging van vier jubilarissen.
De bas Evert Kuijt voor 12½ jaar lidmaatschap, de eerste tenor Bas van den Heuvel voor 25 jaar, de eerste tenor en tevens de voorzitter Piet Bouman ook voor 25 jaar lidmaatschap en Hans van der Sterren die 25 jaar dirigent was van het koor.
Voorzitter Piet Bouman sprak ze toe en had veel waardering voor de jubilarissen en hij overhandigde de bloemen, terwijl bestuurslid Karel Stapper de jubilerende Piet Bouman toesprak.
Hij roemde de bestuurlijke kwaliteiten van een persoon die in de kerk, maar ook in het bestuur hield van een collegiale bestuursvorm. Ook voor hem waren er bloemen. Peter Schilt die als bestuurslid van de KNZV Brabant/Zeeland aanwezig was reikte de jubileumspeld uit van het Koninklijke Nederlandse Zangers Verbond met de daarbij behorende oorkonde.
Hans van der Sterren werd voor zijn 25 jaar geroemd om zijn repertoirekeuze, zijn gedrevenheid en de goede click die hij met het koor heeft. Door zijn inbreng is het koor gekomen waar ze momenteel staan. Voor hem vormde deze huldiging de opmaat voor zijn grote jubileumconcert op vrijdag 24 april 2015 om 20:00 uur in de Grote of Catharijnekerk te Heusden, waarvoor het koor al vele weken onder zijn bezielende leiding aan het studeren is. Bij dit concert zal het koor een proeve van hun bekwaamheid geven en daarbij ze zich gesteund weten door de inbreng van vier professionele solisten, te weten Esther Putter sopraan, Francois Soons tenor, Kees van Hees bariton en Joep Bröcheler bas.
Zij zullen samen met het koor soleren in prachtige stukken als het Sanctus van Gounod, De Twaalf Rovers, Het Wolgalied, Toreadorlied, en het Monnikenkoor. Als sluitstuk staat dan op het programma de Congiura uit de opera Ernani van Giuseppe Verdi, samen met de Vereniging Bossche Opera en alle vier de solisten.
Wilt u het concert nog bijwonen wees dan snel en bestel uw kaarten op www.heusdensmannenkoor.nl maar u kunt ook kaarten kopen bij de leden van het Heusdens Mannenkoor.
Kaarten a € 10,- inclusief pauzedrankje zijn ook te koop bij boekhandel Sikkers te Drunen, Gall en Gall te Vlijmen en het VVV kantoor te Heusden.

Evert Kuijt

Bas van de Heuvel

Hans van der Sterren

>

Piet Bouman

Peter Schilt

vlnr.: Hans van der Sterren, Piet Bouman, Bas van den Heuvel en Evert Kuijt.

©2015 Dick Buskermolen