Heusden, diversen 2014, deel 2

Woensdag 19 november 2014 ontving Mart (M.J.P.) Verboord uit Heusden (66 jaar) uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Parkmanagement Het Hoog (voorheen Bedrijven Contact Vlijmen) is de heer Mart Verboord benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mart Verboord is een markant ondernemer, die naast het leiden van zijn eigen bedrijf, veel oog heeft voor het ondernemersklimaat in Heusden met name op industrieterrein Het Hoog.
Als jarenlang secretaris van het voormalige Bedrijven Contact Vlijmen, was hij een van de mede oprichters van Parkmanagement Het Hoog in 2004. Daarnaast is hij ook voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Bedrijvenpark Het Hoog en sinds enkele jaren zeer actief betrokken bij de Coöperatieve Vereniging Glasnet Heusden U.A.
Mart Verboord wordt omschreven als een ‘mensen-mens’. Hij is zeer sterk in het onderhouden van contacten met de overige ondernemers. Hij weet hen te enthousiasmeren en te stimuleren, waarbij hij zelf ook energiek beschikbaar is voor praktische hulp bij nevenactiviteiten zoals het organiseren de Eneco Tour.


Maandag 10 novenmer 2014. Ophangen kerstverlichting


Dinsdag 4 november 2014. Herdenking Stadhuisramp Heusden in 1944. Een jaarlijkse herdenking met een samenkomst in de Grote Catharijnekerk, gevolgd door een stille tocht onder begeleiding van het Blasiusgilde naar het monument op het stadhuisplein. Kranslegging en Last Post. Ieder jaar wordt een 'Adoptiesteen' door leerlingen van groep 8 officieel overgedragen aan groep 7 van de plaatselijke basisschool. Het terugtrekkende Duitse leger had in de nacht van 4 op 5 november alle hoge uitkijkposten, waaronder de stadhuistoren in Heusden, ondermijnd. In deze rampzalige nacht besloten de bezetters de toren op te blazen, waardoor het gehele stadhuis instortte. Hierbij kwamen 134 burgers, die schuilden in de kelders van het stadhuis om het leven. Rond 19.45 uur stelde men zich rond de gedenksteen bij het stadhuis op.
Na de kranslegging en de twee minuten stilte werd de Last Post en het “Wilhelmus” gezongen. Aansluitend was er voor belangstellenden gelegenheid om in de Open Hof een kopje koffie te drinken. 


Woensdag 1 oktober 2014. De Langste Eettafel van Nederland, ook in Heusden.
Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen. Overal in het land gingen in de Week van de eenzaamheid (25 september t/m 4 oktober 2014) mensen met elkaar aan tafel. Aan grote en kleine eettafels. Zo'n 25.000 mensen, wat pakweg 15 kilometer lengte aan tafels betekent. De Langste Eettafel is er voor iedereen. Een mooie gelegenheid om met mensen te eten die men nog niet (zo goed) kent of graag (beter) wil leren kennen. Het is ook een kans om mensen te vragen die gezelligheid kunnen gebruiken. Of mensen te ontmoeten die aan de overkant of boven je wonen, maar met wie je zelden spreekt of zelfs nooit gesproken hebt. Nieuwe (over)buren.....enz.
Plaats van samenkomst was de Sociëteit van Vereniging Senioren Heusden aan de Demer.
Organisatie was in handen van Schakelring, Modus, St. Ontmoeten, Woonveste en Ver. Senioren Heusden.
Jan van de Merwe, voorzitter van Ver. Senioren Heusden, deed een openingswoordje.


Zaterdag 31 mei 2014. Tijdens het 2-jaarlijkse koningschieten van het Gilde St. Blasius is André Raaijmakers na 255 schoten koning geworden.

2014 Dick Buskermolen