Heusden, diversen 2011/12

Burgemeester Jan Hamming reikte op zaterdag 21 april 2012 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer W.M.A. (Wil) van Pelt uit Alphen en de heer J.A.M. (Jan) van Bladel uit Heusden. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege jarenlange vrijwilligerswerkzaamheden voor diverse organisaties en stichtingen in de gemeente Heusden.
De belangrijkste daarvan is de J.P. van der Poelstichting, waarvan beiden bestuurslid zijn. Deze stichting is ontstaan uit de katholieke stichting Bejaardenzorg voor Gerepatrieerden die onder meer in Heusden een verzorgingshuis had. Vandaag de dag heeft de stichting nog maar één taak: het financieel ondersteunen van faciliteiten en activiteiten voor 55-plussers. De stichting viert zaterdag haar twintigjarige bestaan. Het jubileum van de stichting was aanleiding om beide heren gelijktijdig in Heusden te onderscheiden.
Tevens zijn beide decorandi bestuurslid van de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Ouderen. De heer Van Pelt (70) is bovendien betrokken bij de Dr. Harry Verhaakstichting. De heer Van Bladel (80) is actief bij het Gehandicapten Platform Heusden en de Vereniging Senioren Heusden.
De onderscheidingen werden opgespeld door burgemeester Jan Hamming in Hal 3 van de voormalige Jonker Fris fabrieken aan de Maasdijk in Heusden.

Jan van Bladel

Wil van Pelt


Dinsdag 11 oktober 2011. Lezing Geke van de Merwe over Prachtmensen in de Ouderensociëteit


Zaterdag 10 september 2011. Boekenmarkt RK St. Catharinakerk.


Zaterdag 10 september 2011. Open monumentendag, Grote Kerk.

Kaarsen voor Codlea (stichting Samen voor Codlea, Piet en Janny van der Pol)

MAF (Mission Aviation Fellowship)

Stuur Groep Bosnië


Maandag 27 juni 2011. 100e Verjaardag van Margreet Allard-van Gilse. Namens het gemeentebestuur heeft burgemeester Henk Willems haar gefeliciteerd en een buitenbank aangeboden. Inwoners van Heusden die 100 worden, krijgen van het gemeentebestuur een houten bankje aangeboden. Op het bankje is een plaatje bevestigd met daarop de reden waarom dat bankje aangeboden is en de naam van de eeuweling. Het bankje is geplaatst op de wallen van Heusden achter het Bastion.

Mevr. Allard heeft een grote verzameling bidprentjes, Maria kaarten en kaarten van het koningshuis. Een andere hobby is filatelie. Ook interesseerd zij zich veel voor genealogie. Zij schreef een boek over haar familie vanaf het jaar 1400, met alle stambomen erbij. Dat boek is nu in bezit van de Universiteit van Tilburg. Corresponderen doet zij ook veel, in het Engels, Duits en Frans. Ook leest zij veel en doet veel handwerken. Koken doet ze nog zelf. Zij heeft nog één zoon en één dochter, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Dinsdag 27 december 2011 is Margreet overleden.


Zaterdag 7 mei 2011. Prijsuitreiking tijdens het jubileumconcert

4e prijs voor mevr. ...

3e prijs voor mevr. ...

2e prijs voor mevr. ...

1e prijs voor mevr. ...


Gemeentelijke erepenning voor Stichting Heusden-Vesting Klassiek

De Stichting Heusden-Vesting Klassiek heeft vrijdag 22 april 2011 de erepenning van de gemeente Heusden ontvangen.
Het college van Heusden heeft de Stichting de gemeentelijke onderscheiding toegekend vanwege het tienjarig jubileum van de uitvoering van de Mattheüs Passion in Heusden.
Het college is van mening dat met de jaarlijkse muziekuitvoeringen in Passie- en Kersttijd in Heusden  een traditie van kwalitatief hoogstaande concerten is opgebouwd. Een traditie die  inmiddels landelijke faam heeft opgebouwd.

Promotioneel
Met deze klassieke concerten krijgt Heusden nog meer bekendheid; niet alleen toeristen, maar ook liefhebbers van klassieke muziek worden naar de vesting getrokken. De promotionele waarde van deze evenementen is groot en van hoog niveau. De organisatie zet de gemeente Heusden op de kaart door de grote positieve uitstraling naar de regio en het land.

De Stichting Heusden-Vesting Klassiek telt een grote groep lokale vrijwilligers, die zich inzet voor een cultureel klimaat waarin kennis gemaakt kan worden met het muzikale erfgoed dat de Paas- en Kerstviering kenmerkt.

De erepenning werd door burgemeester Henk Willems in de Grote of Catharijnekerk in de vesting Heusden uitgereikt, aan het begin van de Goede Vrijdag-uitvoering van de Mattheüs Passion.


Donderdag 14 april 2011. Seniorenkoor Herfstklanken, enkele leden ontbreken op de foto.

eerste rij zittend vlnr.: Joke Siemons, Corry Cadee, Jo Boonstoppel, Jeanne v.d. Wiel.
tweede rij  vlnr.: Riet Kivits, Truus Vermeul, Nell van Bladel, Ida van Ooijen.
derde rij vlnr.:  Bernard Vermeul (dirigent), Frans Klerks, Rien Kuys, Cor de Wilt.

2011/12 Dick Buskermolen