Heusden, diverse 2009

Harmonie "De Eendracht" ontvangt cheque van 1500 euro van Lions Club Heusden

Zaterdag 19 december 2009. Harmonie "De Eendracht" gaf een kerstconcert in de RK Kerk te Herpt, tesamen met koor Lenenslust uit Herpt.
Tijdens de pauze van het concert reikte Lions Club Heusden een cheque uit van 1500 euro. De Heusdense Lions Club heeft dit jaar namelijk gemeend de harmonie als doel te stellen voor een financiŽle bijdrage. Men wil Harmonie de Eendracht Heusden hiermee financieel ondersteunen in de door de harmonie opgezette jeugdopleiding.
Deels bestaat die opleiding uit een in eigen beheer opgestarte AMV en er is inmiddels ook een samenspeelgroep gestart. Dit om de jonge muzikanten direct na de AMV opleiding een mogelijkheid te bieden om samen muziek te maken.
Hetgeen de opleiding, met een specifiek instrument, verder wat zal versoepelen. Op deze manier (plezier in muziek) willen zij jonge muzikanten verder enthousiast maken voor het spelen in een groter orkest, wat op termijn uiteraard het doel is.


Harmonie "De Eendracht" ontvangt cheque van 2000 euro van Rotary Club

Zondag 1 november 2009. Harmonie "De Eendracht" gaf een concert in D'n Bork te Nieuwkuijk, tesamen met EMM uit Elshout en Harmonie "De Eendragt" Onsenoort en Nieuwkuijk. Dit als voorbereiding op de Langstraat Cup in de Voorste Venne op 8 november 2009.
Na afloop van het concert reikte Erik Boerma namens de Rotary Club Heusden een cheque uit van 2000 euro. De Heusden Rotary Club heeft dit jaar namelijk gemeend de harmonie als doel te stellen voor een financiŽle bijdrage. De traditionele boekenmarkt op 5 Juli 2009 stond dan ook geheel in het teken van deze gift. Men wil Harmonie de Eendracht Heusden hiermee financieel ondersteunen in de door de harmonie opgezette jeugdopleiding.
Deels bestaat die opleiding uit een in eigen beheer opgestarte AMV en er is inmiddels ook een samenspeelgroep gestart. Dit om de jonge muzikanten direct na de AMV opleiding een mogelijkheid te bieden om samen muziek te maken.
Hetgeen de opleiding, met een specifiek instrument, verder wat zal versoepelen. Op deze manier (plezier in muziek) willen zij jonge muzikanten verder enthousiast maken voor het spelen in een groter orkest, wat op termijn uiteraard het doel is.

Bestuur "De Eendracht"


Zaterdag 13 september 2009. Jaarlijkse boekenmarkt in de St. Catharinakerk


Zaterdag 29 augustus 2009. Op initiatief van de Engstraat ondernemers e Waterdrager,Friet & Zo en ít Viskotje werd er in de Engstraat aan een lange tafel een mosselmaaltijd geserveerd. Bij de genoemde ondernemers kon voor 15 euro een kaart gekocht worden. Deze kaart was goed voor een pannetje mosselen, een portie friet met sla en een glas wijn. Voor de niet mossel liefhebbers was er een portie satť. Het feest begon om 18.00 uur, serveren van de maaltijd om circa 19.00 uur, en duurde enkele uren.
Ruim 130 gasten waren aangeschoven aan de lange tafel, wat een groot succes genoemd kan worden. De organiserende 3 bedrijven willen hier een jaarlijkse traditie van gaan maken.


Zaterdag 11 juli 2009. Op de Vismarkt was op 11 en 12 juli een beach volleybaltoernooi, georganiseerd door Cafetaria Friet & Zo samen met Volleybalvereniging Minerva.
Zaterdag deden 19 teams mee, zondag 9
Peter Groenestein. voorzitter van Minerva, zou het in de toekomst graag uitgebreid zien tot een volleybalmarathon, en daarbij ook het Burchtplein in willen betrekken.

Will Dijkstra, wethouder sportzaken


Zondag 5 juli 2009. Optreden van De Wiellander Muzikanten bij Kareltje


Donderdag 4 juni 2009. In de gemeente Heusden waren 28 stembureau's waar een stem uitgebracht kon worden op het Europees Parlement, waarvan 1 in Heusden. Alle stembureau's kunt U vinden onder Gemeente Heusden


SeniorensociŽteit, Heusden

SeniorensociŽteit, Heusden

SeniorensociŽteit, Heusden


Lodewijk Napoleon op bezoek in Heusden

Op vrijdag 17 april 2009 bracht Lodewijk Napoleon, de eerste koning van Holland een bezoek aan de vesting Heusden.Hij gaf daar een gastles voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Johannes Paulus Basisschool. De koning werd door de kinderen in de Gouverneurstuin in Heusden opgehaald. Na een inspectietocht - per koets- door de vesting hield de koning een ontvangst. Om vijf uur werd de koning namens het gemeentebestuur door †wethouder Will Dijkstra†in de rol van burgemeester bij het Commiezenhuis welkom geheten. †Bij de Heeren van Heusden, wijninkopers †werd op de komst van de koning een glas erewijn gedronken. Het festijn werd muzikaal door Accorda uit Vlijmen ondersteund. Vanaf 20.00 uur zong en speelde zangeres en pianiste Paula Bšr-Giese lievelingsmuziek van Hortense de Beauharnais, de eerste koningin van Holland. Dit concert werd in De Republiek Hoogstraat 4 te Heusden gehouden. De koning bracht de nacht door in het pand Breestraat 10 (De Open Hof) te Heusden. Om veiligheidsredenen is vooraf aan de komst van de koning niet teveel ruchtbaarheid gegeven.
Met deze activiteit werd stilgestaan met het feit dat Lodewijk Napoleon Heusden in 1809 heeft bezocht. Dat is dit jaar 200 jaar geleden. Over deze tocht schreef Heusdenaar Hans van den Eeden het boek "Leve de Koning. Lodewijk Napoleon op reis door Brabant en Zeeland". Het boek kost 24,95 euro en is in de boekwinkel te koop.


Zaterdag 21 maart 2009. Oud-burgemeester Marie-Rose Wolterink-Oremus komt terug naar Heusden, met een expositie.
Ze toont haar werk in het pand van makelaar Jo Nieuwkerk en zijn vrouw Anneke, Hoogstraat 22 A. De opening van de expositie was zaterdag 21 maart en duurt tot eind mei 2009.
Van 1989 tot 1995 was ze burgemeester van de toenmalige gemeente Heusden.
Mevr. Wolterink woont tegenwoordig in Nootdorp. In haar studententijd in Utrecht deed ze een cursus beeldhouwen aan de kunstacademie. In de jaren tachtig volgde ze lessen bij Frans Kokshoorn en Josine Croin. Later, in Heusden, kreeg ze les van Minke Postuma. In 2004 begon mevr. Wolterink met schilderen en pakte ze het boetseren weer op.

links makelaar Jo Nieuwkerk

Dhr. Jan Jacob Henneman en Mevr. Marie-Rose Wolterink

2009 Dick Buskermolen