Heusden, diversen 2018, 2019, 2022 en 2023

Vrijdag 22 sept. 2023. Grote of Sint-Catharinakerk

Woensdag 20 sept. 2023. Heusden.

Zondag 13 aug. 2023.The Indeps, optreden op de Vismarkt in Heusden.


Donderdag 15 dec. 2022. In Memorian: Jan Brouwers (24-9-1942 / 01-12-2022).

Elke ochtend zag ik hem lopen. Zelfde gangetje. Van zijn huis in de Gasthuisstraat naar de bakker voor een cappuccino. Langs de verswinkel voor een Mona-toetje en weer terug. s Middags weer een loopje. Naar het Sint Antonius voor een maaltijd. Of even op het bankje voor Smits. Sigaartje erbij.
Vaak zag ik hem wel zon drie keer per dag. En altijd was hij in voor een vriendelijk woord. Zelfs de laatste maanden en weken, toen het duidelijk steeds minder goed met hem ging.
Vorige week vrijdag misten we hem ineens, het weekend waren we weg, maandag lag er een roos voor zijn deur. Geen rook meer uit de schoorsteen.
Wat kenden we hem nou? Niet best eigenlijk. Ik weet dat hij graag zijn krantje las. Dat hij alleen was, geen familie. Zijn hele leven in Heusden, werkzaam bij Verolme. Dat hij graag kletste, graag mocht aanschouwen. Dat hij in goede tijden naar Amsterdam ging om sfeer te proeven en in de geschiedenis te duiken. Zondags naar de kerk. Muziek van Maria Callas. Dat hij van aard opgewekt was, maar veel donkere dagen kende. Dat hij stug doorging, totdat de zon weer ging schijnen. Dapper.
Stilletjes is hij gegaan. Een klein, ingetogen afscheid. Mooi, met wind en regen. En nu zon, oneindig zon.
We waren voorbijgangers en we zullen hem missen. Jan.
Jan Brouwers ligt op begraafplaats Buytenhove bij Herpt. Hij is 80 jaar geworden. Tekst: Jente van Haeften


Donderdag 10 oktober 2019. In de oude mavo werd voor de eerste en tevens laatste keer een samenkomst gehouden in een buurthuis. Het initiatief om een buurthuis in de oude mavo te starten kan geen vervolg krijgen omdat het bestuur momenteel een voorzitter ontbeert en er slechts 2 bestuursleden zijn, al met al veel te weinig capaciteit om dit project voort te zetten.


Donderdag 10 mei 2018. The Indeps in Heusden

Vlnr.: Mike Huberts, Jaap de Bruyn, Gerrit Groenenberg, Ad van Dongen en Jaap de Bruijn.

2018/22 Dick Buskermolen