Heusden, diversen 2016, deel 1

Dinsdag 27 sept. 2016. Chevrolet Impala Sport Coupé 1960

Twee meisjes uit Tilburg, naam onbekend


Dinsdag 6 sept. 2016. Schapen op de wallen en onderhoud beschoeiing.


Luchtfoto 2016


Woensdag 11 mei 2016.Onthulling kunstwerk sokkelproject.
Wethouder Wim van Engeland onthulde om 16:00 uur het beeld "de Loftrompet, een ode aan het leven" dat Rogier Ruys beschikbaar heeft gesteld voor het sokkelproject. Eerder bood de sokkel plaats aan kunstwerken van Clemens Briels en Catharina van de Ven.
Uit een aantal inzendingen heeft de Kunst Advies Commissie gekozen voor het werk van de heer Rogier Ruys. De heer Ruys is een in Breda wonende en werkende kunstenaar die nationale en internationale bekendheid geniet.
Naast beeldend kunstenaar, is de heer Ruys ook een bevlogen musicus. Vanuit dit perspectief heeft hij een collectie ontworpen met als titel 'Art Into Music'.
Deze collectie werd in 2015 geëxposeerd tijdens de Florence Design Week. Uit deze collectie heeft hij een beeld voor de sokkel beschikbaar gesteld met als titel 'De Loftrompet, een ode aan het leven'. Het beeld is vervaardigd van kunststof.
Met het sokkelproject biedt de gemeente Heusden kunstenaars de mogelijkheid om gedurende een bepaalde periode in de openbare ruimte te exposeren. Na een jaar wordt weer een ander kunstwerk op de sokkel geplaatst. De sokkel staat op het hofje tussen de Wijksestraat en het Burchtplein.

Dick Schreinders


Woensdag 13 april 2016. Gescheiden inzameling zwerfafval dankzij jeugdburgemeester.
Tijdens zijn periode als jeugdburgemeester van Heusden heeft Kasper van der Poel zijn zorgen over het zwerfafval onder de aandacht gebracht van wethouder Kees van Bokhoven. De jeugdburgemeester vond het vreemd dat de gemeente het huisvuil gescheiden ophaalt, maar dat er geen scheiding van zwerfafval plaats vindt.
Op zijn voorstel startte woensdag 13 april 2016 een proef op de Vismarkt in de vesting Heusden waarbij naast de bestaande afvalbakken, speciale afvalbakken voor plastic afval werden geplaatst. Over een jaar wordt bekeken of gescheiden zwerfafvalinzameling op meer plekken mogelijk is.
De jeugdburgemeesters van 2015, Kasper van der Poel en Milou Pessers, namen de afvalbakken woensdag samen met hun opvolgers Roos Moorees en Houda Elouattassi en met wethouder Kees Van Bokhoven in gebruik.


Dinsdag 23 febr. 2016. Regiegroep JB500 Heusden, vlnr.: Jeanne Pullens van Fanfari Bombari, Kees Savelkouls (zeeslag en handelsmarkt), Hildo van Engen (expositie Heusden 1516), voorzitter Peter Verboven en Judith van den Berg (coördinator gemeente Heusden).


Donderdag 18 febr. 2016. De Commissie Open Deur Dienst van de Protestantse Kerk organiseerde voor de tweede keer "Wat bezielt Heusden ?" op 18 dec. 2015.
Wietze de Jager presenteerde het evenement dat plaatsvond op de Vismarkt. Er was een optreden van zandtovenaar Gert van der Vijver. Voor het eerst werd de permanente verlichting van de Grote of Catharijnekerk ontstoken door burgemeester Jan Hamming en Frans Willem Verbaas. In de kerk maakte 800 mensen gebruikt van de mogelijkheid een kaarsje aan te steken. Er was ook een optreden van Pavane. Ook deze keer ging de opbrengst naar een goed doel: Stichting Leergeld Heusden.
Met de collectes, sponsoren en een gift van de Protestantse Kerk werd er uiteindelijk een bedrag van 3800 euro opgehaald.

Frans Willem Verbaas dominee van de Protestantse Kerk Heusden (links) en Theo Nelissen voorzitter van Stichting Leergeld Heusden (rechts).

2016 Dick Buskermolen