Heusden, diversen 2015, deel 2

Zaterdag 3 oktober 2015. Pocket Rockit bij de Brocante Markt.


Donderdag 1 oktober 2015. De Langste Eettafel van Nederland, ook in Heusden.


Dinsdag 22 september 2015 werd de inventarisatie van het archief van het Heusdens Mannenkoor definitief afgerond met de ondertekening van de akte van schenking door en de overdracht van de inventaris van het archief aan de secretaris van het koor, dhr. A.G. (Ton) van Dijk.
Het oudste stuk in het archief is een kopie van een programma van een optreden van het koor in 1871. De wortels van het Heusdens Mannenkoor gaan immers terug tot 1870. Toen bestond er al een Liedertafel Heusdens Mannenkoor. In 1925 heeft men opnieuw een koor opgericht. Het huidige koor gaat echter pas terug tot 1961. Het merendeel van de stukken start dus rond die tijd en loopt tot 2012.
In het archief zitten allerlei stukken gaande van notulen van bestuurs- en ledenvergaderingen over organisatieschema’s en ledenlijsten tot een complete verzameling programmaboekjes en affiches van alle optredens van het Heusdens Mannenkoor.
Het archief geeft bijgevolg een goed beeld van alle activiteiten van het koor. Het archief staat nu in het Streekarchief Langstraat Heusden Altena. Het is volledig geschoond, geordend en beschreven door leden van het koor zelf onder begeleiding van een medewerkster van het Streekarchief.
Het archief werd ook netjes verpakt in zuurvrije dozen en omslagen waardoor de duurzame bewaring en toegankelijkheid gewaarborgd zijn. Alle stukken ouder dan 20 jaar zijn nu te raadplegen in de studiezaal van het Streekarchief. De inventaris is te doorzoeken via de website www.salha.nl

Vlnr.: Joop Pols (lid werkgroep archief), Piet Bouman (voorzitter HMK), Liesbeth Verwimp (SALHA), Hildo van Engen (SALHA), Gerry Langendoen (lid werkgroep archief), Jac. Langendoen (lid werkgroep archief), Ton van Dijk (secretaris HMK)


Vrijdag 31 juli 2015. Zomerschool, Heusdens Bureau voor Toerisme, Stadsgids

2015 Dick Buskermolen