Heusden, diversen 2013

Maandag 28 oktober 2013. Verenigde Scheepswerf Heusden sloot maart 2013 na 104 jaar haar deuren. Drie (oud-)directeuren besloten stichting Argus op te richten, met als doel het bevorderen van een duidelijk historisch beeld van de scheepsbouw, scheepsmachinebouw en scheepvaart, gerelateerd aan Heusden.
De Haan en Oerlemans richtten de scheepswerf in Heusden op in 1909. Cornelis Verolme kocht in 1954 de werf. Deze kreeg een nieuwe naan VSH (Verolme Scheepswerf Heusden. In december 1998 is deze failliet gegaan.
De werf kwam in 1999 in handen van De Hoop Scheepswerven. In 2005 gingen zij failliet. VSH (Verenigde Scheepswerf Heusden) nam hem in 2007 over, totdat ook zij in maart 2013 de deuren sloten.

Stichting Argus houdt zich bezig met het verzamelen met materiaal zoals oude foto's, kaarten, gereedschap, contracten en archiefmateriaal. Schaalmodellen van schepen zijn ook welkom.

vlnr. voor het Kanko Maru schaalmodel: oud-directeuren Reinier Rijke (tevens voorzitter stichting Argus) en Gerrit Smits en oud-medewerkers Peter van Hemert en Karel Eijkemans.


Woensdag 29 mei 2013. Grolsch reclame opname


Zaterdag 18 mei 2013. Lucas Vermeulen, Bakkertje Deeg, is onlangs 2e geworden

Zaterdag 18 mei 2013. Lucas Vermeulen, Bakkertje Deeg, is onlangs 2e geworden bij de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Gerrit Dijkstra van Banketbakkerij De Korenbloem, Leerbedrijf van het Jaar 2012. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO kampioenendag op de Vakschool Wageningen. De andere genomineerden leerbedrijven waren Meesterbakker Roodenrijs te Rijswijk en Bakkerij Verba te Brakel. Alle geauditeerde leerbedrijven ontvingen een juryrapport.


Foto bij Protestantse Kerk aan de Putterstraat 52 (Evangelisch Lutherse gemeente)

Zaterdag 18 mei 2013. Stichting "Als een Lopend Vuurtje"
De fietstocht Als een Lopend Vuurtje ging van start. Het thema van deze fietstocht is de preekstoel. In de opengestelde kerken kon men de preekstoelen bewonderen en er wat meer over leren. Daarnaast kon bij de opengestelde kerken ook een heerlijk hapje en drankje verkregen worden.
Men kon kiezen voor een fietstocht van 25, 40, 100 en zelfs 200 km. Tijdens het fietsen van deze kilometers kwam men langs verschillende mooie plekjes van het land van Heusden en Altena, de Alblasserwaard, de Vijfheerenlanden, Dongemond en de Bommelerwaard. 
Het goede doel waarvoor 18 mei 2013 gefietst werd, is het opknappen van het weeshuis Theopanapapova in Bulgarije. Dit is een tehuis waar kinderen, zowel jongens als meisjes, als ze 7 jaar zijn, terecht komen als ze niet geadopteerd worden. Er leven ongeveer 40 tot 45 kinderen en het tehuis is in een slechte staat. Het bij elkaar gefietste geld zal dan ook ten behoeve van het renoveren van het tehuis zijn, omdat het anders de deuren moet gaan sluiten. 
Het startsein van Lopend Vuurtje 2013 vond ook dit jaar plaats op het pontje tussen Dussen en Sprang-Capelle.

 

Dinsdag 23 april 2013. Stadsgidsen


Dinsdag 22 januari 2013. Enkele winterfoto's

2013 Dick Buskermolen