Diversen, deel 1

Vrijdag 14 januari 2011. Regionale finale 3-banden klein in Café De Ploeg in Herpt. Acht deelnemers uit heel Zuid-Nederland streden om de felbegeerde plaats die recht geeft om naar de landelijke finale te mogen worden afgevaardigd. Jan van Engelen, deelnemer uit het district Midden-Brabant, is toevallig uitbater van café De Ploeg, waar dit biljarttoernooi plaatsvond.

finalisten vlnr.: Martin Steketee, Arjo Hollestelle, Rob van de Linden, Piet van de Steen, Ton Hoefnagels, Jan van Engelen, Wim de Kok en Patrick Koevoets.

Leden D.G.P.


Woensdag 18 augustus 2010. Schipper pont Marcel.


Zondag 4 juli 2010, 1e Oldtimerdag Herpt, georganiseerd door Michel van de Wiel.


Woensdag 24 juni 2009. Schipper pont Marcel.


Donderdag 4 juni 2009. In de gemeente Heusden waren 28 stembureau's waar een stem uitgebracht kon worden op het Europees Parlement, waarvan 1 in Herpt. Alle stembureau's kunt U vinden onder Gemeente Heusden

Dorpshuis Herpt

Dorpshuis Herpt


vlnr.: Rien van Korven, Adriaan Pulles, Frans van Hulten, Jaan de Bever-Mommersteeg, Jan Hartgers en Wim Klerx.

Op donderdag 19 maart 2009 herdacht de ZLTO tijdens de jaarvergadering dat vier leden 50 jaar lid zijn van de GLTO/NCB/ZLTO en een persoon maar liefst 60 jaar lid is van NCB/ZLTO.
Voorzitter Frans van Hulten reikte de daarbij behorende oorkonden en bloemen uit aan: Wim Klerx uit Drunen (60 jaar lid), mevr. Jaan de Bever-Mommersteeg uit Haarsteeg, Jan Hartgers uit Doeveren, Rien van Korven uit Herpt en Adriaan Pulles uit Elshout.
In zijn toespraak memoreerde Frans van Hulten dat de jubilarissen gedurende de ruim 50 jaar een zeer sterke ontwikkeling van hun bedrijven hebben meegemaakt. Zo was de heer Klerx begonnen met één roodbonte en één zwartbonte koe en enkele kalfjes.
Verder prees hij de inzet van met name de heer Hartgers voor het algemeen belang gedurende vele jaren. Zowas hij o.a. al op 25-jarige leeftijd secretaris penningmeester van de afdeling Genderen-Doeveren, bestuurslid van Rabobank en waterschap en is hij nog steeds vertrouwensman van het kavelruilproject van de ZLTO (foto:zlto).


Maandag 15 december 2008. Vrijwilligers die de kerststal hebben opgebouwd, hierbij tesamen met diaken Anton van Diessen
achterste rij vlnr.: Jan Bruijsters, Walter v.d. Loo, Diaken Anton van Diessen
voorste rij vlnr.: Jan van Grevenbroek, Kees Verhoeven, Jan van Bladel, Ad van Bokhoven
knielend vooraan Willy van Bokhoven.


Maandag 13 oktober 2008. Jan van Bokhoven bezig op het veld.


Maandag 13 oktober 2008. Mevr. Van Nooij heeft in haar warme besloten achtertuin 2 kiwi struiken staan, een mannelijke en een vrouwelijke. Ieder jaar komt er zo'n 80 kg af. Geoogst in november kan mevr. Van Nooij deze kiwi's koel opgeslagen wel tot maart goed houden.


Maandag 13 oktober 2008. Mevr. Van Nooij (82) bij haar Angels Trumpet, die dit jaar al voor de 3e keer in bloei staat. Volgens mevr. Van Nooij zit het geheim in goed kunstmest geven.

Zaterdag 4 oktober 2008. Jan van Bokhoven (73) oudste deelnemer aan de Wallenloop in Heusden.


Maandag 2 juni 2008. Schipper pont Harry Hoefnagel.


Parochie H.Catharina had medio november 2007 twee jubilarissen: Gerard van der Staak (79) en Jan van Dal (66).
Gerard is vijftig jaar lid van het Parochieel Kerkkoor. Pastoor David Lebrun overhandigde hem de eremedaille in goud van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.
Jan, die ook voorzitter van het Herpts kerkkoor is, is 25 jaar lid. Hij kreeg de medaille in zilver van de Gregoriusvereniging.

Jan van Dal en Gerard van der Staak.
Gerard is begin januari 2016 overleden.

©2008/11 Dick Buskermolen