Gouden en Diamanten huw. jub. Henk en Ans van Eijk-Verduijn, woensdag 30 nov. 2011 / dinsdag 30 nov. 2021.

Diamanten bruidspaar vond elkaar op de Meidenmarkt.

Op 30 november 2021 waren Henk en Ans (Adje) van Eijk-Verduijn uit Drunen, 60 jaar getrouwd. Rekening houdend met de coronamaatregelen, kon dit diamanten jubileum toch samen met hun kinderen en kleinkinderen in besloten kring gevierd worden in het draaiorgelmuseum “Museum Dansant” in Hilvarenbeek.

Henk (85) is opgegroeid in Waalwijk en Ans (83) is geboren en getogen in Sprang Capelle. In 1955 hebben ze elkaar leren kennen in Waalwijk, maar de vonk sloeg pas echt over op de “meidenmarkt” in Gorinchem. Na ruim 6 jaar verkering zijn ze in 1961 getrouwd. Ze kregen 2 kinderen en hebben 5 kleinkinderen.Henk is als schoenmaker begonnen, maar al snel droomde hij van een eigen zaak. Het ondernemerschap zat bij het paar in het bloed en vanaf 1963 hebben ze dan ook een aantal eigen zaken gehad. Samen hebben ze hard gewerkt in een eigen cafetaria in Gilze Rijen, waarna ze in vanaf 1970 in Vlijmen zijn neergestreken. Daar hebben ze een snackbar geopend die ze tot eind jaren 70 hebben gerund. Tot slot hebben ze ook in Vlijmen nog een zaak gehad in babyartikelen.Vanaf 1987 zijn ze het rustiger aan gaan doen en zijn ze naar Drunen verhuisd. Sindsdien werden de dagen gevuld met het oppassen op de kleinkinderen en de vele hobby’s die het stel heeft. Inmiddels zijn de kleinkinderen ook allemaal alweer volwassen en is daar ook alweer aanhang bij gekomen. Het paar heeft nog vele mooie jaren samen kunnen genieten van leuke hobby’s op de dansvloer, achter de sjoelbak of een potje rikken of bridge. De laatste jaren ging de gezondheid van Henk erg hard achteruit, dat zorg in hun eigen huis niet meer mogelijk was. Henk is in het Woonzorgcentrum De Zandley in Drunen gaan wonen, waar hij het goed naar zijn zin heeft. Ans is hier ook dagelijks te vinden. Ondanks dat Ans het samen oud worden zich anders had voorgesteld, beleven ze nog veel plezier in allerlei activiteiten en van de (klein-)kinderen.

Ans en Henk hebben enorm genoten van deze bijzondere dag samen met diegene die hun dierbaar zijn. In de ochtend werden ze toegezongen en gefeliciteerd door bewoners en personeel van afdeling “Het bos” waar Henk woont. Op de afdeling werden ze ontvangen onder een mooie boog van ballonnen en werden ze in het zonnetje gezet met mooie cadeau ’s van personeel en medebewoners. In de tuin van de afdeling werden ze door de kinderen verrast met een bankje dat speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is en voorzien van een herdenkingsplaatje ter herinnering aan dit 60-jarig jubileum.Un eigen benske dus. Daarna zijn ze meegenomen naar het draaiorgel-museum waarbij ook de kleinkinderen aanwezig waren. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er op verschillende draaiorgels herkenbare muziek van vroeger gespeeld. Door de kleinkinderen werden ze nog toegezongen met het nummer “als je 60 jaar getrouwd bent” op de melodie van “als de morgen is gekomen” van Jan Smit.

Tot slot waren ze ook bijzonder verrast dat ze zoveel mooie en lieve kaartjes van heel veel mensen toegestuurd hebben gekregen en hele mooie attenties en boeketten hebben mogen ontvangen. Heel speciaal vonden ze de brief met felicitaties die ze mochten ontvangen van Zijne Majesteit koning Willem-Alexander en Hare Majesteit koningin Maxima. Ook ontvingen ze een heel mooi boeket van de gemeente Heusden. Al met al een heel geweldige dag zoals Ans dat zei, waarvoor ze iedereen dankbaar zijn die hier aan bijgedragen heeft.


Gouden huw. jub. Henk en Ans van Eijk-Verduijn, woensdag 30 november 2011.

Gouden bruidspaar vond elkaar op de Meidenmarkt.

Op 30 november 2011 waren Henk en Ans van Eijk-Verduijn uit Drunen 50 jaar getrouwd. Samen met hun 2 kinderen en 5 kleinkinderen hebben ze deze dag gevierd bij partycentrum Wijnand van Delft.

Henk (75) is opgegroeid in Waalwijk en Ans (73) is geboren en getogen in Sprang Capelle. In 1955 hebben ze elkaar leren kennen in Waalwijk, maar de vonk sloeg pas echt over op de “meidenmarkt” in Gorinchem. Na ruim 6 jaar verkering zijn ze in 1961 getrouwd. Het ondernemerschap zat bij het paar in het bloed en vanaf 1964 hebben ze samen hard gewerkt in een eigen zaak. Vanaf 1987 zijn ze het rustiger aan gaan doen en zijn ze naar Drunen verhuisd. Sindsdien worden de dagen gevuld met het oppassen op de kleinkinderen en de vele hobby’s die het stel heeft. Zo zijn ze wekelijks op de dansvloer te zien, achter de sjoelbak of op de gymclub. Daarnaast beleven ze nog veel plezier aan het bridgen en natuurlijk genieten ze van alle activiteiten van de kleinkinderen. “Onze agenda’s en dagen zijn dus nog steeds goed gevuld”, aldus het gouden paar.

©2011 Dick Buskermolen