60-jarig Huwelijksjubileum Henk en Fransje Oosterwaal-de Vaan, dinsdag 22 februari 2022

Dinsdag 22 febr. 2022. Henk en Fransje hebben elkaar leren kennen bij De Witte in Vlijmen. Hier kon je heerlijk dansen en heeft Henk haar ten dans gevraagd.
Aan het einde van de avond heeft hij haar thuisgebracht, hij hoefde daarvoor niet ver te fietsen. Het was meer de straat oversteken en weer terug. Zij was nog erg jong, 16 jaar, toen ze elkaar leerden kennen. Meneer was paar jaartjes ouder. Op 18 en 21-jarige leeftijd zijn ze getrouwd. Dat dansje is goed bevallen, want ze zijn nu nog steeds gelukkig met elkaar.
Zij zijn de trotste ouders van 1 zoon en 1 dochter beide woonachtig in de gemeente. De dochter is gelukkig met haar man weer in Vlijmen komen wonen, ze heeft een tijdje in Almere gewoond. Fijn om de kinderen dicht in de buurt te hebben. Daarnaast hebben ze nog 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Wat een geluk is dat. Vol trots wordt daarover verteld.
Ze hebben altijd hard gewerkt samen. Meneer heeft vele jaren gewerkt in de slagerij en mevrouw is ook altijd bezig. Ze klimt op banken en stoelen om schoon te maken, dat gaat niet altijd goed. Gelukkig doet ze dat niet meer zegt meneer.
Maar er is ook volop genoten van de vrije tijd. Lekker vakantie vieren met de tent en caravan in Oostenrijk en daarna naar Spanje, Portugal, Turkije. Veel landen hebben ze bezocht.
Fietsen is een grote hobby die ze samen hebben. Boodschappen worden ook gedaan met de fiets en daarvoor worden er verschillende supermarkten aangedaan. Goed om in beweging te zijn. Een rondje van 60 km draaien ze beide de hand niet om.
Henk vindt het jammer dat hij nu niet meer mag autorijden, het ergste vindt hij dat hij van de zomer de fietsen niet meer achter op de auto kan zetten en ergens een mooie fietstocht kan maken. Gelukkig kun je vanuit huis ook mooie fietstochten maken.
Een andere grote hobby is zijn moestuin van 250 meter. Je kunt het niet opnoemen of het staat erin. En als ze iets niet hebben dan heeft de buurman het wel. Ruilen, hoe mooi is dat !.