Heesbeens Toneel: ‘Groeten van de Veluwe van de Familie Bruinsma.’

Zaterdag 28 januari 2012. Het Heesbeens Toneel speelde vrijdag 27 januari de eerste uitvoering van de klucht ‘Groeten van de Veluwe van de Familie Bruinsma.’ van Carl Slotboom in het Dorpshuis aan de Voorstraat 1 in Heesbeen.
In dit hilarische toneelstuk staan de belevenissen van twee families op de camping centraal. De bekakte Zwaensdijkjes en de aso's Bruinsma raken verwikkeld in de meest komische situaties.
Het goed gesitueerde gezin van de familie Zwaensdijk wint met een prijsvraag een vakantie in een caravan op de Veluwe. Jan Hein is hoofd van het gezin maar feitelijk danst hij volledig naar de pijpen van zijn echtgenote Mathilda. Die heeft, om het netjes te zeggen, leidinggevende capaciteiten en ze deelt dan ook de lakens uit. Haar moeder maakt ook deel uit van het gezin, heeft dezelfde karaktertrekken als de dochter en is ook minstens even “bekakt”. Dochter Clarissa is duidelijk van een andere generatie en ontwijkt regelmatig het ouderlijk gezag.
Hoewel gewend aan meer chique vakanties, besluiten ze de prijs toch aan te nemen en betreden voor het eerst een eenvoudige camping.
 
Hun “bekakte” manier van doen wekt de wrevel op van de bewoners van de naburige caravan, de “aso-familie” Bruinsma. Vader Sjef is duidelijk wel het hoofd van het gezin, geeft steeds orders, is vrij brutaal en doet zelf niets. Zijn reeds lang volwassen zoon Boris presteert nog minder, is nog brutaler, en op zijn eigen domme manier ook nog sluw. Moeder Truus Bruinsma is de goedheid zelve, ze is wel niet zo slim, maar werkt de hele dag en volgt zonder morren alle bevelen van haar man op.
 
De tegenstellingen tussen de twee families geven vanzelfsprekend regelmatig aanleiding tot hilarische confrontaties. Maar niet voor de vrolijke dochter van de familie Zwaensdijk, want die vindt de situatie wel leuk en vermaakt zich uitstekend.
Deze voorstelling werd gespeeld op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari, vrijdag 3 en zaterdag 4 februari.

Bezoekers vrijdag 27/2

Bezoekers vrijdag 27/2

Bezoekers vrijdag 27/2

Bezoekers vrijdag 27/2

Bezoekers zaterdag 28/2

Bezoekers zaterdag 28/2

Bezoekers zaterdag 28/2

Bezoekers zaterdag 28/2

Bezoekers zaterdag 28/2

Bezoekers zaterdag 28/2

Bezoekers zaterdag 28/2

©2012 Dick Buskermolen