Heesbeens Toneel: "Een Dolle Beestenboel"

Zaterdag 9 februari 2019. Het Heesbeens Toneel speelde deze dag de tweede uitvoering van de klucht 'Een Dolle Beestenboel' van Henk Roede.
Een nieuw apenverblijf in de dierentuin, een overenthousiaste directrice die de Koning uitnodigt, een secretaresse die niet kan wachten de Koning te ontmoeten, een weinig flexibele ambtenaar van de Rijksvoorlichtingsdienst die in de dierentuin de nodige gebreken constateert, een niet al te slimme dierenverzorgster en een brutale kassière. Dat zijn de elementen die voor hilariteit moeten gaan zorgen bij deze klucht.  
Deze voorstelling werd gespeeld op 8, 9, 15 en 16 februari 2019.

‘Dolle Beestenboel’, een avondvullend spektakelstuk van Henk Roede, draait om de vraag of koning Alex – roepnaam van Willem Alexander – bereid is om ‘Zoo Heesbeen’ officieel te openen. Een ambtenaar van de Rijksvoorlichtingsdienst, Robert Vermeulen, komt poolshoogte nemen. Knap de humoristische wijze waarop Maria van der Beek als caissière met hem, haar collega’s en de bezoekers omgaat. Recht voor haar raap en in plat Brabants. Richard Leijten vervult met verve de rol van klusjesman. Corry Homborg speelt enthousiast een oranjegezinde secretaresse, tevens stalkster van de koning. Corry Quekel en Berit Smelt spelen ook in het stuk. Annelies Dekker voelt zich prima thuis in de persoon van een falende, geaffecteerd sprekende directrice. John Verhoeckx heeft als dreigende gorilla een makkie. Hij hoeft slechts hoehoe te brullen en met zijn voorpoten te zwaaien. Regie is in handen van Jessica Leffers en de geluidsman is Ton de Hart, die met zijn apparatuur dierengeluiden produceert.

©2019 Dick Buskermolen