Koninklijke onderscheiding 2018: Harry Elshout, deel 1

Zaterdag 29 september 2018 ontving Dhr. H.J. (Harry) Elshout, 67 jaar, uit Drunen, uit handen van wnd. burgemeester Roel Augusteijn de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

De heer Harry Elshout is ruim 30 jaar de kartrekker van de Vrije Tijds Club (VTC/voorheen Zorgenkind) voor mensen met een beperking. Officieel voorzitter, maar in de dagelijkse praktijk is hij manusje-van-alles. Zijn enorme inzet weerspiegelt zich in de continuÔteit van de groep, die elke maandagavond bij elkaar komt om deel te nemen aan verschillende activiteiten.
In de afgelopen 30 jaren heeft de heer Elshout heel veel taken die bij het goed functioneren van een dergelijke Club horen op zich genomen. Zo was/is hij naast voorzitter, geheel op vrijwillige basis ledenadministrateur; beheerder van de financiŽn; contactpersoon voor leden, vrijwilligers, ouders van de leden, sponsoren en externe partners. Maar hij is ook de man die het wel-en-wee van de leden en vrijwilligers bijhoudt en hen zo nodig een beterschapskaartje stuurt of een bezoekje brengt.
Sinds enkele jaren is de heer Elshout ook als vrijwilliger betrokken bij ContourDeTwern; hij helpt cliŽnten van deze organisatie bij hun administratie, bij het doen van boodschappen en is incidenteel ook inzetbaar als vrijwilliger bij vervoer.
De decoratie van de heer Elshout vond plaats bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de VTC dat op 29 september 2018 werd gevierd.

Harrie Verhoeven (74), oudste zoon van Pieter en Ria Verhoeven-van Delft, is vanaf het begin lid, dus ook 50-jarig lidmaatschapsjubileum.

©2018 Dick Buskermolen