Lintje Hans van de Weijenberg

Vrijdag 27 nov. 2015 ontving Dhr. J.A.M. van de Weijenberg (55 jaar) uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
De brandweerpost van Vlijmen nam dit jaar afscheid van brandweervrijwilliger Hans van de Weijenberg. Hij heeft zich 35 jaar als brandweervrijwilliger ingezet bij allerlei incidenten zoals woningbranden, fabrieksbranden, dieren in nood, auto- en vrachtwagenongevallen etc. Als een gedreven perfectionist heeft hij Ė samen met de andere vrijwilligers van de post Vlijmen - ook meegedaan aan zeer veel brandweerwedstrijden en de resultaten liegen er niet om: 9x landskampioen in diverse categorieŽn en daarnaast 8x 2e en 2x 3e plaats op de landelijke brandweerwedstrijden.
Naast zijn vrijwilligerswerk bij de brandweer in de gemeente Heusden is Hans van de Weijenberg inmiddels ook bijna 20 jaar actief bij de KNZB (zwembond). Behalve zwemofficial bij regionale en nationale wedstrijden is hij ook leider en examinator van scheidsrechter- en tijdwaarnemerscursussen.
Voor al zijn vrijwilligerswerk ten behoeve van de samenleving is de heer Van de Weijenberg benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Hamming reikte de onderscheiding tijdens de jaarlijkse brandweeravond in het Bezoekerscentrum in Heusden uit.


©2015 Dick Buskermolen