Diversen 2015/16

Donderdag 15 dec. 2016. Kerststal in de Lambertuskerk


Maandag 28 nov. 2016. Bakker Frans van Beurden


Dinsdag 18 okt. 2016. Ernst & Luim
"De Wijze Kater" van Herman Heijermans, regie Anneke Schröder.
Uitvoeringen: vrijdag 11, zaterdag 12, zondag 13, dinsdag 15, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november.


Maandag 3 oktober 2016. Winnaars per gemeente van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd werden bekend gemaakt.

Uit Haarsteeg zijn dat geworden Obri Prijs en Javi Koks.

Vlnr.: Hans de Kruijf, Javi Koks en Obri Prijs

Maar liefst 80 teams hebben hun menu ingezonden voor AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. De jurykoks zijn afgelopen weken heel druk geweest met het beoordelen van de menu's. En ze zijn eruit!
Deze teams gaan door naar de finale, de Mega Live KookBattle, op zaterdag 15 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.
Bernheze: Sven Bogers, Amber de Lange, Olivia Moller en Xavier Callieau
Boekel: Bo de Visser, Suus van Hout, Fenna Vereijken
Cuijk: Noa van der Heijden en Elcke
Boxmeer: Lotte Coenen, Lorena Martens, Maud Korderijnk en Iselyne Kiewiet
Boxtel: Irene van Ooijen en Esmée van Heerebeek
Grave: Lotte Smeets, Noa Adriaans en Sylvie van Lieverloo
Heusden: Obri Prijs en Javi Koks
Landerd: Sanne Cornelissen, Lieze van Dijck, Guus Wijnen en Femke van de Akker
Mill: Eef Toonen, Sil Slaats en Renske van Lith en Sterre Jacobs
Oss: Sterre Uitermark en Sacha Boons
Schijndel: Joy Schuurmans en Sophie van den Brand
's-Hertogenbosch: Mirthe Verlaan, Rosanne Janssen en Josefien Mathot
Sint Anthonis: Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij
Sint-Michielsgestel: Vincent Verstappen, Roan Flapper, Kobus Moerings en Hani Nur Abdi
Sint- Oederode: Vera Prinssen, Jip de Vries en Kris Verhagen
Uden: Lyske Koning en Pleun van Eersel
Veghel: Joep van Leur, Olivier van Haaren en Yanou Poyraz
Vught: Oden Derks, Hein Raaijmakers en Lennart Funcke
Twee jurykoks over hun keuze
John Kocken van Restaurant De Heer Kocken, jurykok in Vught: “Ik heb er vooral op gelet of de kinderen regionale producten hebben gebruikt en op de originaliteit van het menu. Maar uiteindelijk heb ik de keus gemaakt met mijn hart.”
Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters in Sint Anthonis: “Het menu dat ik gekozen heb sprong er echt uit. Het gebruik van producten uit de regio vind ik ook heel belangrijk, en dat heeft dit team heel goed gedaan.”
Beide koks gaan, net als hun zestien collega’s, binnenkort proefkoken met hun team om elkaar te leren kennen en om zich voor te bereiden op de grote finale.
Herbert Bosch van het Koning Willem I College, de gastlocatie van de Mega Live KookBattle op 15 oktober: “De finale wordt nog een hele logistieke uitdaging voor ons, maar we zetten alle zeilen bij en hebben 30 leerlingen paraat die helpen tijdens de avond. Het wordt ongetwijfeld een mooi spektakel! En het zou toch te gek zijn als uit deze lichting Keukenbazen straks een aantal nieuwe leerlingen voor onze school voortkomt.”
Prijs voor de burgemeester
Niet alleen de kinderen kunnen mooie prijzen winnen tijdens de finale, de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen.

Winnaar van de Mega Live KookBattle op zaterdag 15 oktober is geworden het team van Mill en Sint Huibert: Eef, Renske, Sil en Sterre.

Onderstaand foto's bekendmaking finalisten op 3 oktober

Vlnr.: Wilco Jansen (Sligro/EMTE), Anouschka Peterink (AgriFood Capital), John Kocken (De heer Kocken uit Vught), Niels van Kessel (De Drie Burgemeesters in Sint Anthonis), Herbert Bosch (Koning Willem I College).


Zaterdag 25 juni 2016. Huifkartocht fam. van Beurden-van der Lee, met Gerrit en Dora Dusomos.


Donderdag 17 maart 2016. Theo van Ooyen en vriendin Karin de Vaan hebben een vijfling gekregen, van hun hobby schaap welteverstaan. Zij hebben 2 hobbyschapen waarvan 1 op maandag 7 maart 2 lammetjes kreeg, woensdag 9 maart volgde er nog 3 (4 rammetjes en 1 ooitje, allemaal zwart).
Theo heeft al 40 jaar schapen, maar een vijfling heeft hij nog nooit meegemaakt. De eerste 2 lammetjes drinken bij de moeder, de andere 3 geven Theo en Karin de fles.


Het voltallige Kan Kan bestuur vlnr.: (staand) Hans van Oijen en Huub Peltzer, (onder) Hans van Beurden, Han Burgers en Wim van Heist

Maandag 25 jan. 2016. Het bestuur en de meeste leden van Karnavalsclub Kan Kan hebben besloten de club op te heffen. De club heeft 45 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in Haorendam en Knotwilgendam. Niet alleen tijdens carnaval, maar ook in de overige maanden van het jaar organiseerden men diverse activiteiten. Veel mensen zullen het betreuren, maar volgens het bestuur is er een tijd van komen en een tijd van gaan.
Kan Kan is ontstaan uit de sociëteit Can Can, die in de periodevan 1966 tot 1976 eenmaal per drie weken soosavonden hield in de café de Harmonie. In 1971 zag Kan Kan het levenslicht en was direct populair met vijftig clubleden waarvan er twintig muziek speelden. Haarsteeg was het hart van de club, maar de leden kwamen ook uit ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Het was een goed georganiseerde club met vijf bestuursleden die zes keer per jaar vergaderden en waar verschillende commissies diverse activiteiten organiseerden. Voorzitter Wim van Heist: “Wat hebben we veel ondernomen. Carnaval was natuurlijk het hoogtepunt van het jaar, daarbuiten hadden we een jaarlijkse barbecue, de bedevaart naar Bokhoven en jaarlijks uitstapjes. Zeer succesvol was ‘Van alle markten thuis.’
Bij café de Harmonie speelden kapellen, hielden we touwtrekwedstrijden, bungeejumpen, het Rad van fortuin en rommelmarkten. We verdienden hier veel geld mee dat we onder andere besteedden aan goede doelen, instrumenten voor de Harmonie van Haarsteeg en aan het kindercarnaval.”
“We hebben een mooie tijd gehad”
Een aantal jaren was er ook een Kan Kan Karnavals Konzert waar Ernst en Luim en de harmonie St. Cecilia aan meewerkten. Deze concerten waren altijd uitverkocht, mede omdat er bekende artiesten optraden zoals Pierre van Ostade, Lex Goudsmid en Cecile Moerdijk. Ook het tonpraoten van Wim van Heist was een hoogtepunt op die avonden. In discotheek de Ster in Nieuwkuijk werd meegedaan aan de Elluf Steruren onder leiding van Tinie van Beurden. Hier veroverde Kan Kan elk jaar de hoofdprijs.
Penningmeester Hans van Oijen: “Toen zijn we het hogerop gaan zoeken en namen deel aan het bekende Bossche carnavalsfestijn De Bambergers. Hier haalden we twee jaar achtereen de eerste prijs met de creaties ‘Het huishouden van Jan Steen’ en ‘de Olympische spelen’.”
Op zaterdag met carnaval is altijd de aftrap met het ‘Kan heisen’, waarna een bezoek wordt gebracht aan een ‘voorname mens.’ Dit is iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de gemeente Heusden. Deze persoon wordt eerst op de korrel genomen en daarna in het zonnetje gezet. Ook een bezoek aan Sint Janshof met bloemen voor de oudste bewoner is vaste prik. Hoffotograaf Hans van Beurden legt dit alles vast en zet de foto’s op dvd voor het nieuwe programma een jaar later. Op zondagmorgen is de carnavalsmis en ‘s middags is er het succesvolle kindercarnaval. Op maandag staat het bezoeken van de pronkzitting in Knotwilgendam op het programma, altijd hilarisch omdat menelkaar de loef wil afsteken.
Wim van Heist: “We vonden de organisatie in Knotwilgendam onder leiding van Huib de Vaan, Prins Huibpino, maar zo zo. Om dit te verbeteren kreeg deze prins van Kan Kan een schaal met een paar ‘hersenen.’ Tevens werd Huibpino geridderd met een ‘kan’ die hij altijd al graag wilde hebben. Trots liep hij door de zaal, alleen het werd letterlijk een loden last om zijn nek, omdat hij met lood gevuld was.” Op dinsdag is er standaard een ontbijtshow met optredens in het clubhuis café de Harmonie.
Secretaris Huub Peltzer: “Ondanks dat Kan Kan altijd veel energie heeft gestoken in het jeugdcarnaval, heeft dit niet geleid tot verjonging van onze karnavalsclub. Hier zijn we zelf ook debet aan, de huidige leden zijn momenteel tussen de 65 en 90 jaar en bij velen beginnen de jaren te tellen. We hebben een mooie tijd gehad met ontzettend veel plezier. De komende carnaval hebben we nog een vol programma en drinken we de kas leeg. In april is er nog een laatste algemene ledenvergadering en misschien zijn er nog een paar leden die met een nieuwe club willen beginnen, maar zoals ons clublied al zegt: ‘Wat er bij Kan Kan kan, kan alleen bij Kan Kan.”


Maandag 11 jan. 2016. Vrijwilligers kerststal opbouwers/afbrekers.

Vlnr.: Cor Moonen, Theo Boom en Piet Pechtold.


Maandag 7 september 2015. Nelly van den Brandt-Brok.


Woensdag 20 mei 2015. Mari van Heeswijk en Adri Moonen zijn donderdag 21 mei vanuit de ijstempel in Davos huiswaarts vertrokken voor een wandeltocht van ruim een maand.
Mari heeft al twee grote tochten gelopen: Santiago De Compostela en een vanuit Rome, de vierdaagse en de 80 van de Langstraat heeft hij ieder 7 keer gelopen, daarnaast verschillende sponsortochten.
Adri heeft ook vanuit Santiago De Compostela gelopen, dat was een sponsortocht voor de nierstichting, de vierdaagse en de 80 van de Langstraat heeft hij ook ieder 13 keer gelopen.


Zaterdag 9 mei 2015. Koor Amazing uit Vlijmen/Haarsteeg vierde het 5-jarig bestaan.
In 2010 is het koor, op initiatief van pastoor Jesudoss, opgericht. Inmiddels ondersteunt Amazing vieringen in zowel protestantse als katholieke kerken.


Maandag 20 april 2015. Mevr. J.C.M. van den Hurk-Gerris  (Jacqueline) vierde haar 100e verjaardag. Aan de westzijde van het wandelparkje aan de Mommersteeg kreeg zij van het gemeentebestuur een bankje aangeboden.
Jacqueline is donderdag 11 januari 2018 overleden.

©2015/16 Dick Buskermolen