Ondertekening Erfpachtovereenkomst Gouverneurshuis.

Het Gouverneurshuis in Heusden gaat zelfstandig verder.

Op 30 november 2012 heeft de officiŽle overdracht van Het Gouverneurshuis aan de Putterstraat 14 in Heusden plaatsgevonden. Daarmee is uitvoering gegeven aan het collegebesluit van november 2011 om het monumentale pand door middel van een langjarige erfpachtconstructie in gebruik te geven aan Stichting Het Gouverneurshuis.
Wethouder Wim van Engeland heeft daarbij de nieuwe website www.gouverneurshuis.nl op feestelijke wijze online gezet.
Met de ondertekening van de akte door wethouder Wim van Engeland en vijf bestuursleden, in het bijzijn van notaris R.H.M. Vlemmix, is een lang gekoesterde wens vervuld. Het bestuur krijgt hiermee de zeggenschap om de museale functie van Het Gouverneurshuis en verwante activiteit en verder te ontwikkelen en de prachtige locatie meer op de kaart te zetten. Voor de inwoners en overige bezoekers van Heusden wordt het verleden van de vestingstad levend gemaakt.
Het bestuur wil nu prioriteit geven aan de renovatie van het pand, waarbij de openstelling van april tot oktober vooralsnog aangehouden wordt. Verder zullen de plannen tot verbreding en verdieping van de collectie, wisseltentoonstellingen, onderwijsactiviteiten, een theetuin en een winkeltje snel ontwikkeld worden. Naast de huidige functie van het Gouverneurshuis als trouwlocatie zal het ook mogelijk worden om er recepties, workshops, lezingen of andere bijeenkomsten te houden. Een entourage waar het verhaal en de charme van het vestingverleden nog tastbaar is!

Voorzitter Stichtingsbestuur Gouverneurshuis Jos Rooijmans

Overdracht sleutel door Harrie Kops

Overdracht van 1 euro. De gemeente blijft eigenaar van het pand maar de stichting krijgt alle rechten en plichten die horen bij het eigendomsrecht.

Wethouder Wim van Engeland stelt met 1 muisklik de website in werking

©2012 Dick Buskermolen