Diversen, deel 2

Woensdag 16 april 2014. Burgemeester Jan Hamming ontving kinderen uit groep 8 van de Olof Palme school uit Drunen die in het kader van een beroepenproject deze ochtend stage liepen bij de burgemeester.
De burgemeester gaf, samen met de kinderen, een toelichting op het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 8 april 2014 over de benoeming  van een jeugdburgemeester.


Vrijdag 4 april 2014. In het kader van hun inwerkprogramma brachten de leden van de pas geïnstalleerde gemeenteraad een bezoek aan het bestuurlijk centrum van Nederland. In Den Haag werden zij ontvangen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en door de leiding van de Raad van State. In de middag werd een bezoek gebracht aan de Eerste en Tweede Kamer. Het gezelschap poseert hier in de grote zaal van de Eerste Kamer voor de afbeelding van Koning Willem II.


Donderdag 27 maart 2014. Het college ontving een 4-tal bruidsparen die het afgelopen halfjaar 60 jaar getrouwd waren.
Lommers-Verkuijl, Van Loon-van Rijswijk, Peskens-Jansen en Vankan-Venroy. Verder op de foto Burgemeester Jan Hamming en wethouders Margo Mulder en Kees van Bokhoven.


Vrijdag 21 maart 2014. In het gemeentehuis werd de officiële verkiezingsuitslag bekendgemaakt.


Dinsdag 18 maart 2014. De Stichting Bouwgroep Gezondheidscentrum Drunen en wethouder Wim van Engeland ondertekenden een overeenkomst over de verkoop van grond in het plan Dillenburg in Drunen.
In de stichting Bouwgroep Gezondheidscentrum Drunen is een aantal zorgondernemers vertegenwoordigd die op het plan Dillenburg, direct naast de nog de bouwen sporthal, een gezondheidscentrum gaan bouwen.
Het betreft perceel van 2.165 vierkante meter. Het gezondheidscentrum gaat in de toekomst onderdak bieden aan in totaal achttien zorgondernemingen, variërend van fysiotherapeuten en verloskundigen tot huisartsen en psychologen. Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgt een plek in het centrum. Ze begint er onder meer een diagnostisch centrum.


Woensdag 12 maart 2014. Kieslijst gemeenteraadsverkiezingen 2014


Vrijdag 6 december 2013. Gemeentelijke Erepenning voor René van Boxtel.
Burgemeester Jan Hamming reikte op vrijdag 6 december de erepenning van de gemeente Heusden, de 8e op rij, uit aan René van Boxtel. René kreeg de erepenning vanwege zijn zeer grote bijdrage aan de cultuurhistorische beleving van de vesting Heusden en daarmee het toerisme in het stadje. René van Boxtel is sinds jaar en dag stadrestaurateur in de vesting Heusden. Hij zorgt er mede voor dat de vesting nog steeds de uitstraling heeft van een 17e-eeuwse vestingstad. Zo maakt René van Boxtel in het straatbeeld passende uithangborden en gevelstenen voor winkels en particuliere panden en schildert hij de namen van bewoners op huisdeuren. Ook heeft hij maquettes van de vesting en het voormalige stadhuis gemaakt, die regelmatig worden gebruikt voor educatieve doeleinden en bij stadswandelingen. Verder brengt hij stoeppalen terug in het stadsbeeld en is behulpzaam bij uiteenlopende restauratiewerkzaamheden aan vele panden in de vesting.
Deze en andere werkzaamheden verricht René van Boxtel met de grootst denkbare toewijding. Door het bestuderen van historische publicaties en bronnen uit het archief heeft hij zich bovendien ontwikkeld tot een groot kenner van de stadsgeschiedenis van Heusden. Daardoor is hij voor velen in de vesting een vraagbaak.
Niet alleen de gemeente, de ondernemers en de bewoners profiteren van de jarenlange inzet van de René van Boxtel, maar ook de vele bezoekers van Heusden. Volgens het college is hier dan ook sprake van uitzonderlijke en zeer bijzondere verdiensten die de gemeenschap van Heusden ten goede komen.


Maandag 2 december 2013. WMO Adviesraad.
zittend vlnr.: Henriette Theunisse, Anne Willem van den Bosch (secretaris), Petra Hoos, Jeanne Verheij-Verreijt (voorzitter)
staand vlnr.: Paul van Wijk, Hans Couwenberg, Hans van Drunen en Betty Prins.


Donderdag 7 november 2013. Zonnebloemvrijwillgers. De regio Heusden telt vijf afdelingen, met in totaal ruim 350 gasten en 120 vrijwilligers. Op de foto vlnr.: Meriam van Mierlo, voorzitter van de afdeling Haarsteeg/Nieuwkuijk en voorzitter van het regiobestuur, Gerda Verspui, voorzitter van de afdeling Vliedberg en bestuurslid van het regionale bezoekwerk en Martien Klerks, bestuurslid Activiteiten Regio en vrijwilliger bij de afdeling Drunen/Elshout.

©2013 Dick Buskermolen