Lintje Frans van Delft

Vrijdag 24 april 2020 ontving dhr. Frans (F.J.M.) van Delft (66 jaar) uit Vlijmen, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".

Frans van Delft is een man met een scherp oog voor niet deugende procedures en onrecht. Zo is hij lid geweest van de Leden- en Verzekerdenraad van de VGZ. Hier kon hij mensen helpen de weg te vinden in de ingewikkelde procedures. Hij gaf er de zwakkeren een stem en bemiddelde voor hen in de relatie met de VGZ. Na zijn pensionering is hij zich volledig gaan inzetten voor dat wat hem het meest raakt en bezighoudt: de Voedselbank, Bijeen, Stichting Leergeld. Frans van Delft was ook ruim veertien jaren hoofdman (voorzitter) van de Onze Lieve Vrouwe Schuts in Vlijmen. En na de fusie van de OLV Schuts en het Gilde Sint Barbara in 2018 is hij hoofdman geworden van deze ‘nieuwe’ Schuts.

Vanwege de beperkingen als gevolg van de corona-crisis zijn de kandidaten niet thuis bezocht, maar telefonisch op de hoogte gesteld van hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. De decoratie wordt op een later moment opgespeld.

Foto: Arna Schoemans\Gemeente Heusden