Zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2009, 50-jarig jubileum, deel 1.

De ponyclub is ontstaan uit de rijvereniging Juliana. Voorzitter Piet Mommersteeg kwam destijds met het idee om een eigen ponyclub op te richten. Chiel Pullens, Theodoor van Bokhoven en Jo Vughts hebben dit uitgewerkt en op 29 juni 1959 was de oprichting van ponyclub De Favorietjes een feit. De club is aangesloten bij de KNHS, de Nederlandse Koninklijke Hippische Sportfederatie, en houdt zich voornamelijk bezig met dressuur. De trainingen vinden twee maal in de week plaats op het terrein aan de Oude Haven in Haarsteeg. De club telt ongeveer 20 leden in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, waaronder recreanten en wedstrijdspelers, en is aangesloten bij de Kring Den Bosch. Het aantal leden wisselt sterk, omdat de kinderen geen lid meer mogen blijven als ze achttien worden.

Foto uit 1972, boven vlnr.: Lia van Beurden, Ans Kuijs, Mieke van Eggelen, Erik Vermeulen, Luuk van Halder, Lia van Esch, Ad van Esch en Drea van Esch en Jacqueline van de Leede.
Midden vlnr.: Martin Wijssen, Ben Kuijs, Marijn van Halder, Walter van den Brandt, Sophie van Sambeek, Ria van Beurden, Kees Verlouw, Ad van de Weijenberg, Jos van den Brand en Hans van de Weijenberg.
Onder vlnr.: Erik van Esch, Loek van Zon, Hariėtte van Beurden, Anja van den Brandt, Pinky Wijssen, Wilma Wijssen, Paul Daelmans, Karin van Zon en Adrie van Bokhoven.

Erik van Esch, Loek van Zon, Hariėtte van Beurden, Anja van den Brandt, Pinky Wijssen.

Wilma Wijssen, Paul Daelmans, Karin van Zon en Adrie van Bokhoven.

Boven: Lia van Beurden, Ans Kuijs, Mieke van Eggelen, Erik Vermeulen, Luuk van Halder.
Onder: Martin Wijssen, Ben Kuijs, Marijn van Halder, Walter van den Brandt, Sophie van Sambeek.

Boven: Lia van Esch, Ad van Esch, Drea van Esch en Jacqueline van de Leede.
Onder: Ria van Beurden, Kees Verlouw, Ad van de Weijenberg, Jos van den Brand en Hans van de Weijenberg.

Links Jan en rechts Frans van Dal (27 augustus 1921 - 7 oktober 2009)

Bestuur De Favorietjes

©2009 Dick Buskermolen