Zaterdag 18 april 2015, 26e truckersdag Stichting En Route, deel 1

Donderdag 21 mei 2015. De loterij van de 26e Truckersdag EnRoute is gewonnen door Herman en Willy Daelmans-van Oijen. Bij Profil Fitters mochten zij een rode damesfiets in ontvangst nemen.
Vlnr.: Herman Daelmans, Ron Fitters, Willy Daelmans en Cees Kuys.


Op de zonovergoten zaterdagochtend van 18 april stonden de eerste trucks al om 7.00 uur voor de poort van Wärtsila in Drunen gereed voor de start van de 26e truckersdag. Ook de vrijwilligers van Stichting En Route en Stichting Eigen-Wijs waren al vroeg in actie om alles in goede banen te leiden en de chauffeurs en VIP’s welkom te heten.
Na een welkomstwoord voor alle deelnemers in de kantine van Wärtsila werden door onze VIP’s ballonnen opgelaten en door de VIP’s Jet Gloudemans en Maurice Burghouts het lint doorgeknipt. Met een begeleidend startsignaal van loco-burgemeester Wim van Engeland ging de Truckersdag van start.
Onder luid getoeter zette de colonne zich rond 09.45 uur in beweging om op weg te gaan naar de locatie van de tussenstop van deze rit, het hoofdkwartier van de 13e Lichte brigade: de Generaal Majoor Ruyter van Stevinckkazerne te Oirschot.
Onder toeziende begeleiding van de verkeersregelaars van motorclub VolGas reden de trucks via Drunen, Haarsteeg, Cromvoirt, Boxtel en St. Michielsgestel naar Oirschot, waar de lunch zou plaatsvinden. Onderweg werden de VIP’s enthousiast toegezwaaid door de vele toeschouwers langs de weg.
Veilig aangekomen op het kazerneterrein in Oirschot werden de bezoekers ontvangen met muziek van de Vughtse muziekkapel ‘Wromoknie’, waarna ze in de manschappen-kantine werden getrakteerd op een heerlijk, prima verzorgd lunchpakket.
Voor de VIP’s was dit verpakt in een legergroene ‘goodiebag’ met pet en schminckspullen, hetgeen door de VIP’s zeer werd gewaardeerd. Na een officieel welkomstwoord van adjudant Evertsen werd er in ontspannen sfeer heerlijk gegeten. Na de lunch werd er op de trappen van de bioscoop op het kazerneterrein een groepsfoto gemaakt met alle VIP’s, chauffeurs en vrijwilligers tezamen. Bij de speciaal voor deze gelegenheid neergezette militaire voertuigen werden de VIP’s in de gelegenheid gesteld om zelf nog foto’s maken.
Als afsluiting van de tussenstop werden in de bioscoop van de kazerne enkele korte filmpjes gedraaid over de werkzaamheden en de doelstelling van de Nederlandse Landmacht. Als dank voor de gastvrijheid op de kazerne werd aan adjudant Evertsen door onze ‘VIP’s van de dag’ een door de VIP’s zelf gemaakt cadeau aangeboden: een houten neushoorn (Rhino), het logo/embleem van de 13e Lichte Brigade.
Na enkele dankwoorden door de voorzitters van Stichting En Route en Stichting Eigen-Wijs, werden de trucks weer opgezocht. Een leuke rondrit op het kazerneterrein volgde, waarna we aan de poort van de kazerne officieel, in stijl, uitgezwaaid werden door adjudant Evertsen, met een militaire groet aan allen. De terugtocht naar Drunen verliep op rolletjes en rond 16.00 uur draaiden de trucks het terrein bij de Voorste Venne op. Ook daar werden de VIP’s weer muzikaal ontvangen door blaaskapel ‘tRammeltammel, in een prachtig met ballonnen versierde feestzaal.
Na even tot rust te zijn gekomen werd de feestavond geopend waarbij Bart van Dal, na 25 jaar trouwe dienst, de microfoon doorgaf aan de nieuwe spreekstalmeester Lauri van Ruremonde.
Een heerlijke koffietafel met soep en broodjes volgde, waarna er al direct gedanst werd op de muziek van DJ Rudy van Hemert. Na de trekking van de loterij door Jet en Maurice en het aanbieden van een cadeau van Stichting En Route aan Stichting Eigen-wijs , brak het feest echt in alle hevigheid los met optredens van o.a. Kaai Leuk, ’t Rammeltammel, Remco Drijver en de Dorini’s.
Na een lange dag vol van geweldige indrukken vertrokken de VIP’s rond 21.30 uur huiswaarts, terugkijkend op een mooie en veilig verlopen 26e truckersdag!

©2015 Dick Buskermolen