Zaterdag 10 april 2010, Eenentwintigste truckersdag Stichting En Route

120 deelnemers, 102 trucks, 45 motoren, veel sponsoren en nog meer vrijwilligers: dat zijn de ingrediënten van de 21e editie van de Truckersdag Vlijmen en omgeving. Op 10 april 2010 om 10:00 uur werd hiervoor het startschot gegeven op het parkeerterrein van de firma WÄRTSILÄ in Drunen.
Stichting En Route organiseert sinds mensenheugenis elk jaar een Truckersdag voor mensen met een verstandelijke beperking uit Vlijmen en omgeving. Tientallen vrijwilligers en vele sponsoren maken deze dag altijd weer tot een groot succes. Samen bezorgden zij deze keer 120 VIPS een onvergetelijke dag.

VIPS lossen startschot
De vrachtwagens startten dit jaar, wederom, vanaf het parkeerterrein van firma WÄRTSILÄ in Drunen. Na een lekker kopje koffie met wat lekkers in het bedrijfsrestaurant losten Teresxa Polman en Patrick Kuijs, twee van de 120 VIPS, het startschot. Voor het vertrek werden zoals gebruikelijk de ballonnen opgelaten voor de ballonnenwedstrijd. Maar daarna gingen de deelnemers dan écht op pad onder begeleiding van verkeersregelaars, vijf en veertig motoren van motorclub Volgas uit Elshout en de EHBO-afdeling uit Vlijmen. Dit jaar trok de karavaan door alle kerkdorpen van Heusden en Den Bosch.

Speciale tussenstop
Door de fantastische sponsoring was het tijdens deze een en twintigste editie mogelijk om een speciale tussenstop te maken. Alle trucks werden geparkeerd op het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch.
Tijdens en na de lunch werd door het KWI Coll, in de Koningszaal voor alle Vips en chauffeurs, een feestelijk programma gepresenteerd.

Spectaculaire avond
Om 14.30 uur stapten alle VIPS weer in de vrachtwagens en ging de rit naar De Voorste Venne in Drunen. Om 16.00 uur werden ze daar feestelijk onthaalt door het Drunense orkest ’t Trammeltammel. Enkele deelnemende VIPS waren met hun playback act de speciale gasten van de avond. Drive-In discotheek Njoy-music ondersteunde de avond. Als klap op de vuurpijl trad Remco Driver, De Kleinkeinder én Alle 13 Jaanke op. Onder het genot van een hapje en een drankje keken alle VIPS en vrijwilligers terug op een onvergetelijke dag.

En de dag erna … ging Stichting En Route weer verder met de voorbereidingen van de 22e Truckersdag die met voldoende steun van sponsoren en vrijwilligers weer plaats vindt en wel op zaterdag 16 april 2011.

©2010 Dick Buskermolen