Langstraat etappe Eneco Tour 2014, deel 1

Dinsdag 12 augustus 2014. Zdenek Stybar kwam als winnaar van de Langstraat-etappe van de Eneco Tour over de finish. Vlijmenaar Lars Boom kwam als tweede over de streep. Hij werd hierdoor wel koploper van het Lotto Puntenklassement. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsoren was het, ondanks het wisselvallige weer, een geslaagd evenement!
De tweede etappe startte aan de Taxandriaweg in Waalwijk en voerde het peloton in drie dezelfde rondes door Waalwijk en Heusden. Tijdens de vierde ronde maakten de renners een extra lus door s-Hertogenbosch. Rond 16.30 uur lag de eindstreep op bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk.
Veel inwoners en bezoekers waren op de been om de renners waaronder tal van internationaal bekende namen - aan te moedigen en sfeer te proeven. Op bedrijvenpark Het Hoog was de spanning voelbaar toen op het einde van de etappe de kopgroep werd ingehaald en het er even op leek alsof Vlijmenaar Lars Boom de zege op eigen terrein zou pakken.
Na afloop van de rit werd Lars Boom gehuldigd door de gemeente Heusden voor zijn etappewinst in de Tour de France van dit jaar. Hij kreeg een kasseienstrookje cadeau. Die komt te liggen voor de 'Larsboom', een rode beuk die hij kreeg na zijn wereldtitel veldrijden.

Pavel Brutt, Kevin van Melsen en Alexis Gougeard

Pavel Brutt, Kevin van Melsen en Alexis Gougeard

2014 Dick Buskermolen