Elshout, diversen, vervolg 2012, deel 2

Woensdag 19 december 2012. Sinds omstreeks juni 2012 is bij Jos de Laat een AED apparaat beschikbaar. Twaalf ondernemers uit de Kerkstraat hebben de aanschafprijs van rond de € 2200,= bijeengebracht. Woensdagavond 19 december waren er ongeveer 40 buurtbewoners uit de Kerkstraat tesamen gekomen bij Jos, alwaar Ad Timmermans en Erna van Engelen van de EHBO uit Drunen tekst en uitleg gaven over de werking van het apparaat. Op levendige wijze liet Ad de hoofdpunten aan de orde komen, zodat de aanwezigen de werking van het apparaat in de praktijk zouden moeten kunnen toepassen. Na afloop was er gelegenheid om op de twee meegebrachte oefenpoppen reanimatietechnieken uit te proberen.


Dinsdag 18 december 2012. André van Drunen maakt vogelhuisjes. Niet zomaar vogelhuisjes, maar replica's van bestaande woningen.
Maar André maakt er geen dagtaak van. "Als het mooi weer is, begin ik er sowieso al niet aan. Dan zoek ik de natuur op. Want dat is mijn lust en mijn leven. Als het weer tegenzit, dan pak ik mijn hobby op."
Bijna dagelijks is hij te vinden op het stukje bosperceel tegen Giersbergen aan, bij het Kleinfruitbedrijf van Piet Smeekens, die daar een zwarte bessen kwekerij heeft. Daar voert hij de vogeltjes en de muizen. De vogeltjes komen uit zijn hand eten.

André (links) tesamen met Piet Smeekens (rechts).


Zaterdag 15 december 2012. Leden van Scouting St. Jan gingen deze dag in Elshout en omgeving worstenbroodjes verkopen t.b.v. de clubkas. Op Mayweg 10 waren ze, zoals op de foto's, ook af te halen.


Woensdag 5 december 2012. 97e verjaardag Frans Spierings


Woensdag 21 november 2012. Avondwakekoor Elshout viert 25-jarig jubileum.
In oktober 1987 is het avondwake koor Elshout opgericht onder leiding van dirigent Gerard van Hulten en organiste Joyce Blankers.
Ze zijn gestart met repeteren in de aula van de Th. J. Rijkenschool te Elshout. De eerste avondwake hebben ze gezongen op 1 maart 1988. Ze repeteren nu al 25 jaar lang iedere 2e woensdag van de maand tijdens zomermaanden in de kerk en in de wintermaanden bij de dirigent thuis.
Sinds het 20-jarig bestaan hebben ze een nieuwe dirigente: Mariëlle van de Sanden-Klerks. En is Gerard vaste zanger van het 28 personen tellende koor geworden.
Het 25-jarig jubileum hebben ze op woensdag 21 november gevierd tijdens een etentje bij restaurant Plein 13 te Drunen.

vlnr.: Diaken Albert Soeterboek, Gerard Vermeer en Jan Snijders

Deze 7 leden zijn allen 25-jaar lid:
vlnr.: Nellie Snijders-Traa, Mien van Rooij-de Kruijff, Gerard van Hulten, Riet Brok-van Son, Joyce Blankers, Dina de Haan-van der Heijden en Francien van Son-Klerks
8e Jubilaris ontbreekt op de foto: Gerard Vorstenbosch.


In het kader van het 12,5 jarig bestaan van bouwbedrijf JdL (Jos de Laat) uit Elshout hadden ze gevraagd om hen te feliciteren op hen website.
Uit de ingezonden felicitaties werd door loting een inzender beloond met een prijs. Talrijke felicitaties hebben hen bereikt.
Op 14 oktober 2012 was de trekking, waarna dhr. Alfred Biekens uit Elshout de gelukkige was. Op zondag 21 oktober heeft hij de prijs in ontvangst genomen, en 40 minuten rond gereden in een heuse Ferrari.
Op de foto: links Jos de Laat, rechts Alfred Biekens


Maandag 8 oktober 2012. 91e verjaardag Zus Pulles


Maandag 8 oktober 2012. 92e verjaardag Nol van Delft

Nol met zijn 8e achterkleinkind


Zaterdag 22 september 2012. 5-jaarlijkse reunie 6e klas Mariaschool uit 1963/64


Vrijdag 21 september 2012. Frans met Nol van Delft tijdens bezoek Glider Piloten

Vrijdag 21 september 2012. Frans met Engelse vriendin tijdens bezoek Glider Piloten


Zaterdag 15 september 2012. Tijdens de Statiedag van de OLV Schuts werden de volgende 3 jubilarissen gehuldigd: vlnr.: Paul van de Wiel, 25 jaar lid,  Harrie Koks, 50 jaar lid,  Gerard van Sluisveld 50 jaar lid.

Zaterdag 4 augustus 2012. Roel van den Oever, café In Den Gekroonden Hoed

Donderdag 21 juni 2012. Fietsenmaker Frie van Engelen uit Elshout heeft aan de kwekerij Gebr. jonkers uit Elshout 10 bedrijfsfietsen verkocht, zodat het personeel zich per fiets kan verplaatsen.


Dinsdag 15 mei 2012. Jos van Sluisveld

Vader van Jos van Sluisveld

Jos van Sluisveld, 1 jaar voordat hij ging trouwen

©2012 Dick Buskermolen