Elshout, diversen 2009, deel 1

Zondag 18 oktober 2009. Blaaskapel Schrik uit Blik vierde hen 10-jarig bestaan met een blaaskapellenfestival en een Grote Goederen en Dienstenveiling. Op 17 oktober namen een aantal blaaskapellen uit de regio deel aan een gezellige blaaskapellenavond. Op zondag 18 oktober vanaf 13.30 uur was er een Grote Goederen en Dienstenveiling in Het Oude Tramstation t.g.v. Stichting Vlinderkind. Diverse ludieke diensten en goederen werden aan de man gebracht door veilingmeesters Piet Vromans en Henri Staal, waarbij gezelligheid voorop stond en de opbrengst voor het goede doel was. O.a. de Prinsen van Drunen en Elshout gaan auto's wassen, er werd aangeboden: een week vakantie in Twente, of een chauffeur met oldtimer bood zich aan een bruidspaar te vervoeren, een motorcrosspak, groenten-en fruitpakketten, een dag paardencompost afhalen, lingeriesetjes, brunchbuffet voor 2 personen, rondvaart voor 2 personen, een jaar lang iedere week een glas Afligem, workshops, etc. Uiteindelijk kon er een bedrag van 6500,= euro aan Stichting Vlinderkind in het vooruitzicht gesteld worden.
Voorafgaand aan de veiling was er een muzikaal optreden, waarvan onderstaand enkele foto's.


Maandag 6 juli 2009. Heusdenseweg


17 juni 2009

12 juni 2009

5 juni 2009

19 mei 2009

10 mei 2009

14 april 2009, Mariëndonkstraat


Donderdag 4 juni 2009. In de gemeente Heusden waren 28 stembureau's waar een stem uitgebracht kon worden op het Europees Parlement, waarvan 1 in Elshout, in D'n Elshof. Alle stembureau's kunt U vinden onder Gemeente Heusden


Dinsdag 28 april 2009 ontving de heer J.W.J.M. Snijders (70 jaar), uit handen van Burgemeester Henk Willems de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Sinds 1988 verricht de heer Jan Snijders veel vrijwilligerswerk voor de parochiekerk in Elshout. Naast kleine onderhoudswerkzaamheden zorgt hij jaarlijks voor het opbouwen en afbreken van de kerststal en voor het luiden van de klokken bij de jaarswisseling. In 1996 heeft de heer Snijders het kosterschap van zijn vader overgenomen.
De heer Snijders was ook vele jaren verbonden aan – met name de evenementcommissie van – muziekvereniging E.E.M. in Elshout.

>


vlnr.: Rien van Korven, Adriaan Pulles, Frans van Hulten, Jaan de Bever-Mommersteeg, Jan Hartgers en Wim Klerx.

Op donderdag 19 maart 2009 herdacht de ZLTO tijdens de jaarvergadering dat vier leden 50 jaar lid zijn van de GLTO/NCB/ZLTO en een persoon maar liefst 60 jaar lid is van NCB/ZLTO.
Voorzitter Frans van Hulten reikte de daarbij behorende oorkonden en bloemen uit aan: Wim Klerx uit Drunen (60 jaar lid), mevr. Jaan de Bever-Mommersteeg uit Haarsteeg, Jan Hartgers uit Doeveren, Rien van Korven uit Herpt en Adriaan Pulles uit Elshout.
In zijn toespraak memoreerde Frans van Hulten dat de jubilarissen gedurende de ruim 50 jaar een zeer sterke ontwikkeling van hun bedrijven hebben meegemaakt. Zo was de heer Klerx begonnen met één roodbonte en één zwartbonte koe en enkele kalfjes.
Verder prees hij de inzet van met name de heer Hartgers voor het algemeen belang gedurende vele jaren. Zowas hij o.a. al op 25-jarige leeftijd secretaris penningmeester van de afdeling Genderen-Doeveren, bestuurslid van Rabobank en waterschap en is hij nog steeds vertrouwensman van het kavelruilproject van de ZLTO (foto:zlto).


Vrijdag 13 maart 2009, Wolfshoek.

Maandag 23 februari 2009, Raad.
Antoine van Engelen, Jeroen van Beurden, Mart Klijn, Arjan Kmiolek, John Jansen, Robin van den Brandt, Ben van Kuijk, Jos Muller, Roel van Delft, Denny van de Bos, Luc Vermeer, Ruud van Mook, Dirk Verharen, Maikel Musters, Tijs de Gouw, en Arnold van Delft (voorste rij 3e van links).

Maandag 23 februari 2009, Jeugdraad.
achter vlnr.: Lotje Dankers, Rodé Oerlemans en Maureen v.d. Maayenblok.
voor vlnr.: Noud (anoniem), Gijs v.d. Aa en Ruik Heesbeen

Zondag 18 januari 2009. 't Elshouts Akkoordje tijdens gastoptreden nieuwjaarsconcert Harmonie "De Eendracht" in de RK Kerk in Herpt.


Dinsdag 6 januari 2009. IJsbaan op het speelveldje bij de Van Wassenaarstraat.


Vrijdag 2 januari 2009. De door de Buurtvereniging Was 't Mar zelf aangelegde ijsbaan op het speelveldje bij de Van Wassenaarstraat.


Dinsdag 6 januari 2009. Mariëndonkstraat