Wielerclub B.O.S.

Wielerclub B.O.S. startte dit jaar een experiment. De jaarlijks terugkerende tijdrit werd, bij wijze van proef, vervangen door een andere organisatievorm. Vanwege verzekerings-technische redenen kiest Wielerclub B.O.S. ervoor om géén wedstrijdelement op de openbare weg te organiseren, maar juist de ervaring en behendigheid van de individuele deelnemers centraal te stellen. Precies één week na het NK-toerfietsen in Utrecht voor ploegen, startte in Elshout het EK Toerfietsen voor individuele rijders, wat een individuele variant is op het NK Toerfietsen voor ploegen.
Dit jaar, op 29 augustus 2009, werd er geen tijdrit verreden maar een regelmatigheidsrit. Een rit waarbij je van te voren niet weet waar de tocht heen gaat en hoelang deze is. De tocht is niet langer dan 50 km. Met deze gegevens geeft de deelnemer aan wat zijn of haar gemiddelde snelheid zal gaan worden. Degene die het dichtst bij zijn of haar op opgegeven snelheid zit is de winnaar (de op gegeven snelheid moet echter minimaal 18 km per uur zijn).
De uitslag was als volgt:

Ad Muller en Fer van Dommelen besloten tijdens de kermis in 2001 om samen de wielrenfiets te pakken. Al vrij rap ontstond er een groep met een 10-tal fietsers. Op 1 april 2001 was de oprichting een feit. De naam B.O.S. (Buik Op Stang) nodigde aanvankelijk elke 30'er en 40'er uit om ook de fiets te pakken. Anno 2009 is Wielerclub B.O.S. in de omtrek een begrip geworden. Het ledental telt 38 leden.

Vanaf 29 januari 2009 is Wielerclub B.O.S. een officiële vereniging. De bestuursleden: Harry van den Besselaar, Joost van Delft en Ton Milatz.
Sinds de oprichting, op 1 april 2001, was Wielerclub B.O.S. een echte "wilde club"!  Gezien het succes van de laatste jaren, de flinke uitbreiding van het aantal activiteiten en de aanwas van nieuwe leden werd het tijd dat B.O.S. zichzelf zou verheffen tot een echte vereniging met lidmaatschap van de NTFU. De aansprakelijkheid van m.n. bestuursleden én de verzekeringsmogelijkheden gaven aanleiding tot deze belangrijke stap in de ontwikkeling van de club.

Groepsfoto zaterdag 12 september 2009. Hieronder nog enkele foto's