Vogelver. De Edelzanger, deel 1

Vogelvereniging De Edelzanger hield het Heusdens Kampioenschap 2007 met regioshow van de NZC&JMC op 2, 3 en 4 november 2007.
Tien jaar geleden werden de dorpskernen Drunen, Heusden en Vlijmen samengevoegd tot de gemeente Heusden. Al snel werd door de drie vogelverenigingen De Kolibrie, De Vogelvriend en De Edelzanger het plan opgepakt om een plaatselijk kampioenschap te gaan organiseren. Nu 10 jaar later is dit alweer de negende Heusdense Kampioen. Een tentoonstelling die dit jaar met de samenwerking van de speciaalclubs Zebravinken en Japanse Meeuwen een karakter heeft gekregen van de grootste show in de verre omgeving. Er zijn ruim 765 vogels bijeen gebracht.


Wim van Vugt
Wim had o.a. de volgende 1e prijzen: beste kweker, enkelingen hoofdgroep 42+43 en 45, overige vogels (baardmannetje), mooiste zebravink (zwartborst bruin man), klassement over 5 vogels, div. goud vermeldingen.

Op de wereldkampioenschappen in januari 2008 voor vogelhouders in de Grenslandhallen in het Belgische Hasselt, is Wim overladen met medailles. Zijn zebravinken waren goed voor twee keer goud en in de groep Zwartborstgrijs sleepte hij de wereldtitel in de wacht bij de stammen en de enkelingen.

Henk Jansen (voorzitter vogelver. De Edelzanger, tevens districtvoorzitter Ned. Bond van Vogelliefhebbers Oost-Noord Brabant) ging naar huis met de 1e prijs voor stellen: Agaattopaas rood mozaďek type 1

Patrick Timmermans had de volgende 1e prijzen: Heusdens Kamp.: 1e + 2e prijs jeugd tropen, zebravink wit man/pop, NZC regio show: beste zebravink jeugd, zebravink wit man/pop en 1e en 2e prijs jeugd - zebravink wit man/pop, alle 91 punten.
Patrick heeft een homepage over zebravinken: www.zebravinkenzo.nl

Tonnie Span
Tonnie haalde met zijn Lizard met gebroken cap bij de enkelingen ook een 1e prijs met 90 punten

Henk Keetels
Henk (die ook keurmeester is) slaagde erin om 2 eerste prijzen enkelingen in de wacht te slepen: roodrugparkiet groen en twenty eightparkiet wildkleur man, beide 93 punten.

Ad van Oers
Ad heeft zijn inzending beloond zien worden met tweemaal een 1e prijs bij de enkelingen: zwartbruin en zilverbekje bruin, ieder 91 punten

Jos van Wezel

Sjef Opperman
Sjef (die ook penningmeester is) slaagde erin om op de uitslag te komen met 1e prijs stellen (zwartborst lichtgroep paarsborst, 183 pnt. ) én bij de enkelingen een 1e prijs in de wacht te slepen met 91 pnt., en daarnaast nog een 2e prijs bij de stammen met 90 punten.

Henk Smits (Elshout), tevens materiaalcommissaris.
Henk wist iedereen te verrassen met een 1e prijs met zijn halsbandparkiet lutino man, met 92 punten.

Mari Mosselveld
Mari, in het verleden zelfs Nationaal Kampioen geweest, wist op de tentoonstelling bij de stammen een 1e prijs te behalen met zijn rijstvogels wit, 370 punten, en bij de enkelingen rijstvogel (zwartoog) wit ook een 1e prijs met 91 punten.

Willem Smit

Jan Thiel

Cees de Koning

Wil van Woerkom

Piet Verhoeven met zijn goudvinken

Frank Sluis en Timo Bennemeer

Piet Dubbelman

Jan Lambrechts, overleden 25 oktober 2008 op 66-jarige leeftijd

Toon Röthengatter (ringencommissaris)

© nov. 2007 Dick Buskermolen