Groot Dwergonisch Mannenkoor, Viva Dwergonia 2012, deel 1

Zaterdag 11 februari 2012. Viva Dwergonia 2012, meezingfeest in Utopia

In 2012 werd er toch een Nederlandstalig meezingfestijn in Drunen gehouden. Het Groot Dwergonisch Mannenkoor tekende ook dit jaar weer voor de organisatie.
De afgelopen jaren organiseerden de mannen van het GDM in totaal drie succesvolle Dwergonische Oevertuures in de evenementenhal van de Voorste Venne. De Oevertuure van 2011 zou het allerlaatste meezingfestijn zijn, georganiseerd door de mannen. Op veler verzoek kwam er in 2012 toch een herhaling, zij het kleinschalig.
Op zaterdag 11 februari 2012 was de zaal van Utopia het decor van dit kleinschalige meezingfeest. Kwamen er in vorige edities ruim 1500 gasten af op twee avonden, nu waren er slechts 350 kaartjes in de vrije verkoop.
De ingrediŽnten waren hetzelfde: meezingen met de vele juweeltjes uit de Nederlandstalige muziek, vertolkt door de vijftig mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor. Op een groot scherm werden de teksten geprojecteerd. Natuurlijk ontvingen de mannen ook dit keer weer een aantal gasten op het podium, zoals The Great Guys.

©2012 Dick Buskermolen